Agenda
Volg ons
Shared Space
 

“Mam, ik verveel me!”

Nu de scholen, kinderboerderijen, horeca en binnenspeeltuinen dicht zijn en het weekend voor de deur staat ligt de verveling op de loer. Gelukkig blijven er nog genoeg leuke dingen over om te doen in de gemeente Gennep, binnen én buiten.

 

 

Let op: blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Beperk bezoek aan kwetsbare personen. Bel alleen met de huisarts als de klachten verergeren (koorts > 38 graden Celsius en moeite met ademhalen) en je medische hulp nodig hebt.

 

 

Zo zag Gennep er vroeger uit!

 

 

Groene vingers

 

 

Het is lente! Ga de tuin opfleuren. Nieuwe planten nodig? Die kun je gewoon laten bezorgen!

 

 

Speurtocht in Heijen

 

 

Juul Storms heeft een speurtocht uitgezet die op elk moment van de dag kan worden gedaan. Op het startpunt aan de Heesweg 19 in Heijen staat een bak met vragen voor de speurtocht. Op het eindpunt staat ook een bak. Daarin vinden de kinderen iets lekkers. Beide bakken mag je zelf open maken en de spullen er uit pakken die je nodig hebt. Juul:

 

 

Op deze manier is er geen interactie nodig met mensen waar je niet sowieso al in contact komt.

 

 

Speelgoed uitzoeken

 

 

Het lijkt misschien wat minder leuk maar je helpt jezelf en iemand anders: Zoek samen het speelgoed uit dat je niet meer gebruikt en doneer het bijvoorbeeld aan de kringloopwinkel.

 

 

Beweegoefeningen

 

 

Thuis zitten betekent natuurlijk niet dat we de hele dag stil moeten zitten. Bewegen kan gelukkig de hele dag door, zowel binnen als buiten. Het houdt ons fit en gezond. De beweegcoaches van Gennep doet mee helpen senioren en de kwetsbare doelgroep aan de hand van video’s met thuisoefeningen. Beweeg je mee?

 

 

 

 

Work-outs

 

 

Het platform van Bob van Nisselrooij van FitDistrict Gennep is tot 6 april gratis open voor iedereen die graag fit wil blijven (klik!). Geen addertjes onder het gras en zonder opzegverplichtingen.

 

 

 

 

Ben Bizzie

 

 

De beweegcoaches van Ben Bizzie hebben elke dag leuke beweegoefeningen, spellen en gezonde tips, die je thuis kunt doen.

 

 

 

 

Foto’s maken

 

 

Ga op pad met je fotocamera (of telefoon) en kijk hoe mooi de omgeving hier is. Stuur je mooiste plaatjes naar redactie@Gennep.News en zie ze daarna terug in #GennepGezien!

 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Jouw foto in #GennepGezien? Mail: redactie@Gennep.News #GennepNews

Een bericht gedeeld door Gennep News (@gennepnews) op

 

 

Beweeglint

 

 

Je kunt ook fit blijven met het Beweeglint, start en finish bij het Gemeentehuis in Gennep.

 

 

 

 

Luisterboeken

 

 

De bieb is gesloten maar luisterboeken zijn een goed, leuk en leerzaam alternatief. De e-books zijn te lenen via de online Bibliotheek (klik!). Tijdelijk is er een extra reeks luisterboeken in de LuisterBieb-app, ook voor niet-leden.

 

 

 

 

Film kijken

 

 

Heb je een abonnement van KPN of Ziggo? Dan kun je de hele dag gratis films kijken op Film1. De actie loopt vooralsnog tot 13 april.

 

 

Mara’s vlog

 

 

In haar vlogs laat de Gennepse Mara zien hoe je met minimale middelen zelf iets kan maken. Pindarotsjes bijvoorbeeld. Maar ook pindakaas en een confettischaal. Ben jij altijd op zoek naar originele ideeën en tips om zelf te knutselen of te kokkerellen? Dan mag je Mara’s vlog niet missen!

 

 

 

 

Ga je toch liever effe naar buiten? Er zijn ook heel wat speeltuinen in de gemeente Gennep waar je je prima kunt vermaken. Mara heeft er al een heleboel voor je getest (klik!).

 

 

Het is wel verstandig dat een volwassene toezicht houdt op de spelende kinderen. Zorg er voor dat ze bijvoorbeeld niet te veel aan elkaar zitten. Blijf binnen als je een beetje snottert en hou zeker anderhalve meter afstand tot anderen. Uit de gegevens die nu bekend zijn, lijken kinderen weinig bij te dragen aan de verspreiding van het coronavirus. Kinderen kunnen prima met anderen spelen als ze géén klachten hebben zoals koorts, verkoudheidsklachten of hoest. Maar vermijd grote groepen.

 

 

Deze Gennepse zaken bezorgen thuis

 

 

Zijn we een goede tip vergeten? We vullen deze lijst aan, dus laat het ons weten via redactie@Gennep.News!

 

 

Reacties