Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Wéér nertsenfarm besmet met corona

Bij een nertsenfarm in Ven-Zelderheide is maandag een besmetting met het coronavirus vastgesteld. In totaal zijn er nu op veertig nertsenbedrijven in ons land coronabesmettingen vastgesteld.

 

 

Volgens het ministerie van Volksgezondheid gaat het om een bedrijf met ongeveer 420 moederdieren. Na een melding van ziekteverschijnselen bij de dieren is de besmetting aan het licht gekomen. Het is al het derde nertsenbedrijf in Ven-Zelderheide waar het virus is aangetroffen.

 

 

Het kabinet besloot alle getroffen bedrijven te ‘ruimen’. Dat is een net woord voor het doodmaken van alle dieren op een fokkerij, zodat het hele bedrijf daarna gereinigd en ontsmet kan worden. Sinds maart zijn in Nederland ruim een miljoen nertsen vergast.

 

 

Vroegtijdig einde nertsenhouderij?

 

 

Vanaf 2024 is het houden van nertsen in Nederland sowieso verboden. Dat werd al in 2012 besloten, na lang politiek getouwtrek. Nertsenhouders kunnen binnenkort een beroep doen op een stoppersregeling, waardoor zij hun bedrijf kunnen opdoeken zonder er veel bij in te schieten.

 

 

Afbeelding slechts ter illustratie

 

 

Reacties