Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Culthis

Culthis juni 2023

In de laatste aflevering van het seizoen 2022/2023 van de CultHis Podcast, die deze maand wordt uitgebracht, neemt de redactie van CultHis haar luisteraars mee op een boeiende reis door enkele opwindende culturele evenementen die deze zomer plaatsvinden in de regio. Luisteren kan via Gennep.News.

In de laatste aflevering van het seizoen 2022/2023 van de CultHis Podcast, die deze maand wordt uitgebracht, neemt de redactie van CultHis haar luisteraars mee op een boeiende reis door enkele opwindende culturele evenementen die deze zomer plaatsvinden in de regio.

 

Van de Roeichallenge 2023 tot de Masterclasses Piano, het Kunstfestival en de Duitse Dag, er valt genoeg te beleven voor liefhebbers van kunst, muziek en geschiedenis.

 

Roeichallenge 2023

 

Gastheer Gérard Cloïn opent de podcast met een gedetailleerde bespreking van de aankomende Roeichallenge 2023, die op 29 augustus Gennep zal aandoen. De Roeichallenge, een roeiwedstrijd van internationale allure, belooft een spectaculaire gebeurtenis te worden met een uitgebreid programma vol opwinding en sportiviteit.

 

Masterclasses Piano

 

Vervolgens blikt Marian Leideritz vooruit op de veelbelovende Masterclasses Piano die in juli in de regio zullen plaatsvinden. Pianoliefhebbers krijgen de kans om deel te nemen aan deze exclusieve masterclasses en hun vaardigheden te verbeteren onder leiding van gerenommeerde pianisten. Een unieke ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in dit prachtige instrument.

 

Museum het Petershuis

 

Karel Bruinsma, een gewaardeerd lid van de redactie, biedt een overzicht van wat het Kunstfestival op 24 juni te bieden heeft. Dit betoverende festival is een initiatief van Summmertime in samenwerking met Museum het Petershuis. Kunstliefhebbers kunnen zich verheugen op een breed scala aan artistieke expressies en een kleurrijk spektakel dat de zintuigen zal prikkelen.

 

Bruinsma kondigt ook met enthousiasme het retroperspectief aan over Peter Roovers, dat vanaf 9 juli in het museum te bezichtigen zal zijn. Deze tentoonstelling biedt bezoekers de gelegenheid om het werk en de artistieke ontwikkeling van Peter Roovers te verkennen, een opmerkelijke kunstenaar wiens invloedrijke creaties vele mensen hebben geïnspireerd.

 

Duitse Dag

 

Tot slot deelt Harry van den Bogaert zijn enthousiasme over de Duitse Dag, die op 8 juli a.s. georganiseerd wordt. Deze levendige dag staat in het teken van de Duitse cultuur en biedt een scala aan activiteiten, van muziekoptredens tot traditioneel Duits eten. Een geweldige gelegenheid om de Duitse cultuur en gastvrijheid te ervaren.

 

Na de spannende updates over deze zomerse evenementen, kondigt de CultHis Podcast aan dat de redactie met vakantie gaat in juli en augustus. Luisteraars kunnen echter uitkijken naar de eerste editie van het seizoen 2023/2024, die vanaf 1 september weer te beluisteren zal zijn.

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...