Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Culthis

Culthis mei 2023

In de meest recente aflevering van de Culthis podcast staat cultuurbehoud centraal. Gastheer Camiel Engelen, directeur van Kloster Graefental, neemt de luisteraars mee op een reis door de geschiedenis van het klooster en onthult spannende activiteiten die voor dit jaar gepland staan. Beluister Culthis op Gennep.News!

In de meest recente aflevering van de Culthis podcast staat cultuurbehoud centraal. Gastheer Camiel Engelen, directeur van Kloster Graefental, neemt de luisteraars mee op een reis door de geschiedenis van het klooster en onthult spannende activiteiten die voor dit jaar gepland staan.

 

Daarnaast delen Frans Meeuws, voorzitter van de stichting Cultuurbehoud Ottersum, en Marc Holthuysen, voorzitter van Stichting Cultuurbehoud Milsbeek, hun inzichten over de boeiende culturele initiatieven die in 2023 worden ontplooid. Luister nu naar de podcast op Gennep.News en laat je inspireren door deze culturele hoogtepunten.

 

Camiel Engelen, de bezielde directeur van Kloster Graefental, brengt de geschiedenis van dit klooster tot leven. Hij neemt de luisteraars mee op een fascinerende ontdekkingsreis door de eeuwenoude muren van het klooster. Engelen onthult niet alleen de rijke historie, maar deelt ook de opwindende activiteiten die voor dit jaar gepland staan.

 

Frans Meeuws, de gedreven voorzitter van de Stichting Cultuurbehoud Ottersum, deelt zijn visie op cultuurbehoud en enthousiasmeert luisteraars met de activiteiten die voor 2023 gepland zijn. Meeuws en zijn team hebben een gevarieerd programma samengesteld, variërend van culturele festivals tot restauratieprojecten van historische monumenten. Met oog voor detail en een sterke passie voor cultuur, zet Cultuurbehoud Ottersum zich in om de rijke erfenis van de regio te behouden en te laten bloeien.

 

Marc Holthuysen, de bevlogen voorzitter van Stichting Cultuurbehoud Milsbeek, sluit de podcast af met zijn perspectief op cultureel erfgoed en de betekenis ervan voor de gemeenschap. Hij belicht de geplande initiatieven voor 2023, waaronder educatieve programma’s en restauratieprojecten, die gericht zijn op het behoud en de verspreiding van de unieke cultuur van Milsbeek. Holthuysen’s betrokkenheid en toewijding vormen de drijvende kracht achter het behoud van het culturele erfgoed van de regio.

 

Verwant

Milsbeek

Wim Weerts staat bij het kunstwerk Stone Hands in Milsbeek, een eerbetoon van Geert Jacobs aan de keramisten in de buurt. In deze aflevering...

Culthis

Met de komst van de lente is er weer een nieuwe aflevering van de podcast Culthis beschikbaar. Luisteraars kunnen in deze aflevering onder anderen...

Culthis

In de maarteditie van Culthis zijn er verschillende interessante verhalen en interviews te beluisteren. Zo wordt er onder andere vooruitgekeken naar het Nederlands kampioenschap...

Culthis

De tweede editie van de podcast Culthis in 2023 staat in het teken van de (her)opening van het Dialoogmuseum De Crypte in Gennep. Harm...