Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Culthis

Culthis mei 2023

In de meest recente aflevering van de Culthis podcast staat cultuurbehoud centraal. Gastheer Camiel Engelen, directeur van Kloster Graefental, neemt de luisteraars mee op een reis door de geschiedenis van het klooster en onthult spannende activiteiten die voor dit jaar gepland staan. Beluister Culthis op Gennep.News!

In de meest recente aflevering van de Culthis podcast staat cultuurbehoud centraal. Gastheer Camiel Engelen, directeur van Kloster Graefental, neemt de luisteraars mee op een reis door de geschiedenis van het klooster en onthult spannende activiteiten die voor dit jaar gepland staan.

 

Daarnaast delen Frans Meeuws, voorzitter van de stichting Cultuurbehoud Ottersum, en Marc Holthuysen, voorzitter van Stichting Cultuurbehoud Milsbeek, hun inzichten over de boeiende culturele initiatieven die in 2023 worden ontplooid. Luister nu naar de podcast op Gennep.News en laat je inspireren door deze culturele hoogtepunten.

 

Camiel Engelen, de bezielde directeur van Kloster Graefental, brengt de geschiedenis van dit klooster tot leven. Hij neemt de luisteraars mee op een fascinerende ontdekkingsreis door de eeuwenoude muren van het klooster. Engelen onthult niet alleen de rijke historie, maar deelt ook de opwindende activiteiten die voor dit jaar gepland staan.

 

Frans Meeuws, de gedreven voorzitter van de Stichting Cultuurbehoud Ottersum, deelt zijn visie op cultuurbehoud en enthousiasmeert luisteraars met de activiteiten die voor 2023 gepland zijn. Meeuws en zijn team hebben een gevarieerd programma samengesteld, variërend van culturele festivals tot restauratieprojecten van historische monumenten. Met oog voor detail en een sterke passie voor cultuur, zet Cultuurbehoud Ottersum zich in om de rijke erfenis van de regio te behouden en te laten bloeien.

 

Marc Holthuysen, de bevlogen voorzitter van Stichting Cultuurbehoud Milsbeek, sluit de podcast af met zijn perspectief op cultureel erfgoed en de betekenis ervan voor de gemeenschap. Hij belicht de geplande initiatieven voor 2023, waaronder educatieve programma’s en restauratieprojecten, die gericht zijn op het behoud en de verspreiding van de unieke cultuur van Milsbeek. Holthuysen’s betrokkenheid en toewijding vormen de drijvende kracht achter het behoud van het culturele erfgoed van de regio.

 

Verwant

Culthis

Con Colore, ontstaan na een succesvol optreden in 2011, viert zijn 12½-jarig jubileum bij Parc Buitengewoon. Op 21 april, tijdens de open dag, betovert...

Milsbeek

De Vredestuin bevordert vrede en inclusie door maandelijkse activiteiten en een open ontmoetingsplaats te bieden voor bezinning en rust. Ondersteund door lokale gemeenschap en...

Culthis

Culthis' februari-programma belicht de Genneps Gewiekste stadsquiz, waarvan de organisatoren de Ganapja-onderscheiding ontvingen. Daarnaast blikt de recent geïnstalleerde wethouder Frank Pubben terug op het...

Milsbeek

In Milsbeek krijgt 't Trefpunt een nieuwe impuls door de overdracht aan de gemeente Gennep, met de vorming van een stichtingsbestuur. Eerder opgelaaide discussie...