Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

Culthis September 2022

De Open Monumentendagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement waarbij monumentale gebouwen en locaties in Nederland gratis toegankelijk zijn voor het publiek. In de gemeente Gennep doen verschillende monumenten mee aan dit evenement.

 

 

Mieke Hoogkamp en Frans Meeuws geven in de podcast Culthis een toelichting op de Open Monumentendagen in Gennep en vertellen over de bijzondere monumenten die te bezoeken zijn.

 

 

Mirso Bajramovic is een van de bekendste kunstenaars uit Gennep. Hij is vooral bekend om zijn abstracte schilderijen en beeldhouwwerken. In dit artikel geeft Mirso een overzicht van zijn laatste activiteiten en toont hij enkele van zijn nieuwste werken.

 

 

Het klooster St. Agatha bij Cuijk bestaat al 650 jaar en is daarmee een van de oudste kloosters in Nederland. Carli van den Berg en Theo Bögels geven in dit eerste deel van een tweeluik een overzicht van het klooster, de geschiedenis ervan en de activiteiten die er plaatsvinden. In het volgende deel zullen ze dieper ingaan op de betekenis van het klooster voor de lokale gemeenschap en de plannen voor de toekomst.

 

 

Culthis

 

 

Reacties