Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

VIOS kampioen

Nadat enkele weken geleden promotie al was afgedwongen speelde VIOS 1 afgelopen donderdag de mooiste wedstrijd van het korfbalseizoen. Vanwege een geweldige reeks van elf gewonnen wedstrijden op rij, kon de Ottersumse formatie kampioen worden in de 1e klasse A. Tegenstander was DOT uit Vlierden, die vorige week met ruime cijfers (20-15) Nas had verslagen. VIOS moest aan de bak en kon zich absoluut geen misstap veroorloven zo vlak voor de finish.

 

 

Door Anouk Schallenberg

 

 

Op een prachtig versierde accommodatie begon VIOS niet goed aan de wedstrijd. Na snel en slordig balverlies was het eerste schot van DOT meteen raak. Maar in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, gooiden de dames van VIOS de zenuwen van zich af en daarmee ontspon zich, voor het massaal toegestroomde publiek, een mooie strijd. DOT kon vrij uit spelen en wilde VIOS een moeilijke avond bezorgen.

 

 

 

 

De dames van VIOS waren zich hiervan bewust en na 1 minuut maakte VIOS met een mooie doorbraak de gelijkmaker 1-1. Het tweede aanvalsvak van VIOS draaide soepel en dat resulteerde in een 3-1 voorsprong. VIOS kon echter niet doordrukken en DOT bleef meescoren. Pas na de 6-4 gooide VIOS het tempo omhoog en DOT kon niet volgen, zodat de Ottersumse formatie uitliep uit naar een comfortable 9-5 ruststand.

 

 

Voor de tweede helft kreeg VIOS een duidelijke opdracht: De voorsprong was er, nu was het zaak gewoon mee te scoren. Maar DOT nam brutaal de regie over en kwam terug tot 10-9. Er braken spannende momenten. Het publiek ging achter VIOS staan en onder aanvoering van de VIOS mascotte werd de ploeg opgezweept. Met een tactische wissel en de steun van de supporters kwam het vertrouwen terug. Enkele mooie combinaties leverden veel applaus op van het publiek en zorgden voor de 14-9 voorsprong. Het verzet van DOT was definitief gebroken en VIOS kon de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Met nog enkele minuten op het scorebord was het tijd voor een publiekswissel en werd er vooral genoten van de geweldige sfeer. Met de eindstand van 17-9 was het kampioenschap binnen.

 

 

Een geweldige prestatie van deze dames die in het afgelopen jaar enorm zijn gegroeid en als team hechter zijn geworden. Het is echt een eer om met deze meiden te mogen werken.

 

 

Aldus coach Harald van Dongen die ook volgend seizoen trainer/coach is in Ottersum.

 

 

Voorzitter Jeroen Liebrand kijkt tevreden terug op een succesvol seizoen voor de Ottersumse vereniging:

 

 

Naast VIOS 1 werden de afgelopen weken ook vier jeugdteams kampioen en ook ons tweede midweekteam kan nog kampioen worden. Na een fantastische zaalcompetitie met 6 kampioensteams, hebben we de sportieve ontwikkeling ook op het veld weten door te trekken. We sluiten het seizoen af op 9 juni met in de middag het Klaverblad Koppelschieten toernooi en ’s avonds een feest voor iedereeen, want successen vier je met elkaar!

 

 

Fotoverslag door Peter Gommans:

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2112551068988134

 

 

Reacties