Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

Ganapja voor Mariet Hoesen-Hubers

Maandag ontving Mariet Hoesen-Hubers, vrijwilliger bij Het Rode Kruis in Gennep de gemeentelijke onderscheiding ‘De Ganapja voor haar enorme staat van dienst voor deze organisatie. Burgemeester – én erevoorzitter van de afdeling – Peter de Koning reikte ‘De Ganapja’ uit in buurthuis Van Ons in Gennep.

 

 

Van 1972 tot en met 2014 heeft Mariet zich bij de afdeling Gennep van het Rode Kruis ingezet voor onder meer de bloedafname- en bloeddonoravonden, de jaarlijkse collecte en was betrokken bij de werving van nieuwe leden en de rampenbestrijding-organisatie. Tevens is zij verzorgster geweest op de jongerenboot en Henry Dunant en heeft toentertijd in Roermond ondersteuning verleend bij de opvang van vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië.

 

 

Naast deze bijzondere verdiensten voor het Rode Kruis vervulde zij van 2002 tot 2013 de rol van gastvrouw tijdens het spreekuur van de St. Norbertus parochie in Gennep-Zuid.

 

 

De gemeentelijke onderscheiding ‘De Ganapja’ kan worden toegekend voor langdurige inzet als wel voor een eenmalige intensieve inspanning. Bij de onderscheiding hoort een beeldje gemaakt door keramist Ger Franssen uit Heijen, waarin twee mensen te zien zijn die elkaar ondersteunen.

 

 

Behalve de Ganapja voor Mariet waren er ook onderscheidingen voor andere Rode Kruis vrijwilligers. Henni Hendriks-Heynen en Willemien van Duuren-Takken ontvingen een gesp en oorkonde voor 40 jaar trouwe dienst en Monique van Rooij een medaille en oorkonde voor 10 jaar trouwe dienst.

 

 

Ganapja

 

 

Reacties

Deel Bericht