Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Foto

Ganapja voor Martien Janssen

Martien Janssen ontvangt Ganapja tijdens Culturele Markt

 

 

Zondag heeft Martien Janssen uit Gennep tijdens de Culturele Markt in ’t Hökske ‘De Ganapja’ ontvangen. Burgemeester Peter de Koning reikte de gemeentelijke onderscheiding uit tijdens de Culturele Markt.

 

 

Fotoverslag door Jan Tomasila van GennepNews:

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2096605777249330

 

 

Reden is met name Martien’s enorme inzet voor Stichting Vluchtelingenzorg Gennep e.o. Martien was al een aantal jaar vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Nederland, toen zij in 2012 hun werkzaamheden in Gennep beëindigden. Daarop richtte Martien Vluchtelingenzorg Gennep e.o. op, waarmee hij alle activiteiten zelf voortzette.

 

 

 

 

Stichting Vluchtelingenzorg Gennep e.o.

 

 

Inmiddels heeft de Stichting Vluchtelingenzorg Gennep e.o. een driekoppig bestuur en zijn circa 100 vrijwilligers verbonden aan de stichting. Zij helpen vluchtelingen actief om de integratie, zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de Nederlandse samenleving te bevorderen en hen te faciliteren op het gebied van materiële en praktische zaken. Een voorbeeld hiervan is De Goederenbank, waarmee ze tweedehandse spullen verzamelen om de huizen van vluchtelingen mee in te richten.

 

 

Naast zijn vrijwilligerswerk voor Vluchtelingenzorg Gennep e.o., heeft Martien zich ook voor andere organisaties verdienstelijk gemaakt.

 

 

Stichting Pleinfeesten Gennep

Van 2009 tot 2013 heeft Martien de pleinfeesten actief ondersteund. Hij was lid van de sponsorcommissie, regelde o.a. de kassabezetting en alle geldtransporten rondom het evenement.

 

 

‘t Bombakkes

Martien is vanwege zijn jarenlange deelname aan de Sponsorcommissie in 2012 benoemd tot Ridder van ’t Bombakkes. Daarmee is hij thans ook lid van de Senaat van ’t Bombakkes.

 

 

Stichting Kè.lszitting

Martien staat stichting Kè.lszitting bij met raad en daad en heeft jarenlang veel sjouwwerk verricht. Tijdens de zittingsavonden en –middagen zat hij achter de kassa.

 

 

Martien Janssen

 

 

Martien wordt omschreven als een integer, bescheiden en bijzonder persoon. Een ontzettend harde werker en hij doet alles naast zijn fulltime baan bij AVG. Martien heeft daarbij een goed gevoel voor humor en schrijft regelmatig teksten voor buutreedners.

 

 

De Ganapja

 

 

De gemeentelijke onderscheiding ‘De Ganapja’ kan zowel worden toegekend voor langdurige inzet als voor een eenmalige intensieve inspanning. Iedereen kan een persoon of organisatie voordragen bij de gemeente. Bij de onderscheiding hoort een beeld, dat gemaakt is door keramist Ger Franssen uit Heijen, waarin twee mensen zien zijn die elkaar ondersteunen. Tevens hoort er een oorkonde bij.

 

 

Ganapja

 

 

Martien Janssen bevindt zich in goed gezelschap. De hoogste gemeentelijke onderscheiding werd eerder toegekend aan onder anderen De Regiegroep 400 jaar stadhuis Gennep, Deken Huisman, Harm Teunissen, Revue Gennep, Mariet Hoesen van het Rode Kruis en voormalig stadsgids Piet Poelen uit Milsbeek.

 

 

Verwant

Carnaval

Zaal Pica Mare in Gennep transformeerde zaterdagavond tot een filmtheater voor de langverwachte première van de carnavalsdocumentaire 't Zal d'r altied blie.ve krölle van...

Column

De gemeente sleept zich door een kostbare renovatie in een financieel moeras, waar de tegenstelling tussen ambtelijke luxe en financiële problemen voor burgers scherp...

Gennep

Zes lokale kunstenaars exposeren op zondag 22 oktober in Gennep bij 'Paint Brunch', een tentoonstelling met gratis toegang en een culinaire brunch. De expositie...

Column

De gemeente Gennep staat onder vuur vanwege financiële verspilling en slechte besluitvorming in het ambitieuze Kind Expertise Centrum (KEC) project, dat nadelige gevolgen heeft...