Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ganapja voor ’t Bombakkes Gennep

Carnaval

Ganapja voor ’t Bombakkes

Op 4 februari werd de Génnepse Vastelaovendclup ’t Bombakkes geëerd met een gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja. De ceremonie vond plaats tijdens de Buutegewoone Jubelaovend in Parc Buitengewoon in Ven-Zelderheide. Meer informatie op Gennep.News/ganapja.

Op 4 februari werd de Génnepse Vastelaovendclup ’t Bombakkes geëerd met een gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja. De ceremonie vond plaats tijdens de Buutegewoone Jubelaovend in Parc Buitengewoon in Ven-Zelderheide.

 

 

’t Bombakkes is opgericht in 1946 en viert dit jaar haar 7×11-jarig jubileum. Het is een levendige vereniging die zich inzet voor de Gennepse samenleving door verbinding, ontmoeting en verbroedering tijdens de Vastelaovend. De vereniging speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van de Gennepse Vastelaovend en werkt nauw samen met andere carnavalsverenigingen in de gemeente.

 

 

 

 

De Ganapja werd uitgereikt door burgemeester Hans Teunissen, voor de bijdrage van ’t Bombakkes aan het succes van de Gennepse Vastelaovend. Deze onderscheiding bevestigt de waardering voor de jarenlange inspanningen van ’t Bombakkes en het feit dat ze een belangrijk onderdeel zijn van de Gennepse tradities en culturele activiteiten. Bij de onderscheiding hoort een beeldje, gemaakt door keramist Ger Franssen uit Heijen, waarin twee mensen elkaar ondersteunen.

 

 

 

 

Ganapja

 

 

Met de ontvangst van de Ganapja komt ’t Bombakkes in goed gezelschap, naast andere geëerde personen en organisaties in de gemeente Gennep. Onder hen bevinden zich de Vrienden van Norbertus, Tonny Wilbers, Wim van Riet, Toon en Marian van Hotel De Kroon, Molenstichting Gennep, Martien Janssen, Regiegroep 400 jaar Stadhuis, Deken Huisman, Harm Teunissen, Revue Gennep, Piet Poelen, stadsarcheoloog Jan Wessels, Stiching Johannes Engelen, Mariet Hoesen-Hubers en stadsdichter Piet Tunnesen.

 

 

De Ganapja kan zowel worden toegekend voor langdurige inzet als voor eenmalige inspanningen en kan door iedereen worden voorgesteld bij de gemeente. Het is bedoeld om waardering uit te drukken voor de bijdrage aan de leefbaarheid in de gemeente.

 

 

Ganapja

 

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...