Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ganapja voor ’t Bombakkes Gennep

Carnaval

Ganapja voor ’t Bombakkes

Op 4 februari werd de Génnepse Vastelaovendclup ’t Bombakkes geëerd met een gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja. De ceremonie vond plaats tijdens de Buutegewoone Jubelaovend in Parc Buitengewoon in Ven-Zelderheide. Meer informatie op Gennep.News/ganapja.

Op 4 februari werd de Génnepse Vastelaovendclup ’t Bombakkes geëerd met een gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja. De ceremonie vond plaats tijdens de Buutegewoone Jubelaovend in Parc Buitengewoon in Ven-Zelderheide.

 

 

’t Bombakkes is opgericht in 1946 en viert dit jaar haar 7×11-jarig jubileum. Het is een levendige vereniging die zich inzet voor de Gennepse samenleving door verbinding, ontmoeting en verbroedering tijdens de Vastelaovend. De vereniging speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van de Gennepse Vastelaovend en werkt nauw samen met andere carnavalsverenigingen in de gemeente.

 

 

 

 

De Ganapja werd uitgereikt door burgemeester Hans Teunissen, voor de bijdrage van ’t Bombakkes aan het succes van de Gennepse Vastelaovend. Deze onderscheiding bevestigt de waardering voor de jarenlange inspanningen van ’t Bombakkes en het feit dat ze een belangrijk onderdeel zijn van de Gennepse tradities en culturele activiteiten. Bij de onderscheiding hoort een beeldje, gemaakt door keramist Ger Franssen uit Heijen, waarin twee mensen elkaar ondersteunen.

 

 

 

 

Ganapja

 

 

Met de ontvangst van de Ganapja komt ’t Bombakkes in goed gezelschap, naast andere geëerde personen en organisaties in de gemeente Gennep. Onder hen bevinden zich de Vrienden van Norbertus, Tonny Wilbers, Wim van Riet, Toon en Marian van Hotel De Kroon, Molenstichting Gennep, Martien Janssen, Regiegroep 400 jaar Stadhuis, Deken Huisman, Harm Teunissen, Revue Gennep, Piet Poelen, stadsarcheoloog Jan Wessels, Stiching Johannes Engelen, Mariet Hoesen-Hubers en stadsdichter Piet Tunnesen.

 

 

De Ganapja kan zowel worden toegekend voor langdurige inzet als voor eenmalige inspanningen en kan door iedereen worden voorgesteld bij de gemeente. Het is bedoeld om waardering uit te drukken voor de bijdrage aan de leefbaarheid in de gemeente.

 

 

Ganapja

 

 

Verwant

Gennep

Vroeg uit de veren, een stevig ontbijt, de laarzen aan en op naar de plek waar gestart wordt met de schoonmaak in de natuur....

Column

Dames en heren, zet uw feesthoedjes maar op en haal het barbecuevlees tevoorschijn. Kaarsen op tafel en vuurkorven in het weiland. De vlag mag...

Gennep

Op zaterdag 13 maart heeft de kringloop- en outletwinkel in Gennep haar deuren definitief gesloten. Het team heeft de afgelopen jaren met veel plezier...

Sport

Het is een verrassing van formaat: ARBO Rotterdam FAST, dat nagenoeg puntloos onderaan de ranglijst bungelt in de eredivisie, heeft zich geplaatst voor de...