Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ganapja voor Tonny Wilbers

Ganapja

Ganapja voor Tonny Wilbers

Zondag heeft burgemeester Hans Teunissen een gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja, uitgereikt aan Tonny Wilbers uit Gennep. De uitreiking vond plaats bij Old Inn in Ottersum. Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

Zondag heeft burgemeester Hans Teunissen een gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja, uitgereikt aan Tonny Wilbers uit Gennep. De uitreiking vond plaats bij Old Inn in Ottersum.

 

 

 

 

De Lange

 

 

Tonny, ook bekend als De Lange,  is op meerdere fronten actief in de Gennepse gemeenschap. Zo is hij één van de organisatoren van de 10-jarige reünie voor bewoners in en rondom de Markt in Gennep. Op 19 april 2020 zou deze reünie voor de derde keer worden georganiseerd, waarbij Wilbers de Ganapja zou ontvangen. Doordat dit door de coronamaatregelen niet doorging, ontvangt hij zijn gemeentelijke onderscheiding nu alsnog.

 

 

 

 

Wilbers organiseerde jarenlang, samen met Deken Huisman, de inzegening van voertuigen in de gemeente Gennep. Tot de 25e editie van de autozegening was hij organisatorisch betrokken en nog steeds is hij actief als vrijwilliger bij dit evenement. Tijdens het opknappen van de Gennepse locomotief Lok94 was Wilbers voorzitter. Diezelfde rol vervulde hij bij de organisatie van de tentoonstelling ‘125 jaar Goederen en Personenvervoer in Gennep’ in 1996. Verder was Wilbers jarenlang betrokken bij de viering van Maria Hemelvaart en leverde hij een belangrijke bijdrage aan de Samenloop voor Hoop. Ook vermaakt hij menigeen met lezingen en verhalen, onder andere in huiskamer De Prôst en bij dagbesteding tHuijs aan de Niers.

 

 

Ganapja

 

 

Voor deze indrukwekkende staat van dienst ontvangt Tonny Wilbers de Ganapja. Deze gemeentelijke onderscheiding kan zowel worden toegekend voor langdurige inzet als voor een eenmalige intensieve inspanning. Iedereen kan een persoon of organisatie voordragen bij de gemeente. Bij de onderscheiding hoort een beeldend kunstwerk, gemaakt door keramist Ger Franssen uit Heijen, waarin twee mensen te zien zijn die elkaar ondersteunen.

 

 

Ganapja

 

 

Verwant

Ganapja

Op 30 december ontving het bestuur van Genneps Gewiekste de Ganapja, een gemeentelijke onderscheiding, voor hun vierjarige toewijding aan het bloeiende evenement. Het beeldje,...

Gennep

Het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) en het Integraal Zorgakkoord (IZA) zijn recent ondertekend door het Rijk en de Vereniging Nederlandse Gemeenten. GALA...

Gennep

Op 21 december verlicht de Kaarsjesavond de historische Markt in Gennep met betoverend kaarslicht, een jaarlijkse traditie die warmte en verbondenheid uitstraalt. Meer informatie...

Carnaval

De Mé.rtzitting in Gennep introduceert een toegangsprijs van 5 euro met polsbandjes vanwege veiligheidszorgen en drukte tijdens vorig jaar. Meer informatie op Gennep.News.