Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ganapja
Toon en Marian von der Haar-van Arensbergen ontvangen de Ganapja uit handen van burgemeester Peter de Koning van Gennep

Carnaval

Ganapja voor Toon en Marian van Hotel De Kroon

Toon en Marian van Hotel De Kroon ontvingen op zondag 24 maart een Ganapja uit handen van burgemeester Peter de Koning. Dat gebeurde tijdens de afscheidsreceptie op deze middag in Hotel De Kroon. Meer info op www.Gennep.News.

Toon en Marian von der Haar-van Arensbergen, beter bekend als Toon en Marian van De Kroon, ontvingen op zondag 24 maart een Ganapja uit handen van burgemeester Peter de Koning. Dat gebeurde tijdens de afscheidsreceptie op deze middag in Hotel De Kroon.

 

 

https://www.facebook.com/GennepNews/posts/2319356968307542?__xts__[0]=68.ARDduPGIU516PhUBA5H9n7UQEpG8E3CECV_PIZDBxgmtAKs5NlMpUpGGV_8ksl7TdVKkxr6j914G0rTnD9tlrMj7HBUoCkYFLY606HNfjmuTbY3eaH1N15EVyn-nv1r-lVXvwZCr5_xKsUrIyYpbkBLhlVUxSIV3Z3r4KLQaB3YFp8gESDnW0zTMugIsU_dOIuGZBhnKYBG63QBNP5GKKoh5QZKhHrnRI4VqTGvUwNwsEkrZRNXEPVNv3be1qmNVqYfeRtsSXUgN2POi1SWh3seaHcwxbMcw7zYkEw0s3zOGii_Fly43xiSvW1SYqSBHQ7lRVBoPbXgmGwspxqpT_W8uapcFzS1U2p24-QRfFmSKLjhLe3OrU8m9Dzhw3RhBoYTBmqfmkUCs_PBmzrjlqqZZwljeVKGtxoLuy67r9lM1ecoloSKXJHgsURdd4x4howlKY2kNZRaUlBUITsFePaEgPrV1foQoj7fF999L1dbNaPPoG2wm08zTS22UVOXKHZ2cX1UwOmB16VJxOl8KWDnukfJK-fPUEFaYJT4YSX9pVSFtsA&__tn__=-R

 

 

Toon en Marian waren nog één keer gastheer en gastvrouw, voordat ze het stokje overdragen aan de nieuwe eigenaren. Het echtpaar zwaaide 35 jaar lang de scepter over het befaamde hotel in hartje Gennep. In al die jaren boden ze een warm welkom aan een groot aantal gasten én aan vele Gennepse verenigingen, gezelschappen en politieke partijen. Met de insteek ‘Hoe kunnen we elkaar helpen?’ hebben ze veel betekend voor het verenigingsleven en de leefbaarheid in Gennep.

 

 

https://twitter.com/BgmGennep/status/1109862026107592704

 

 

Carnaval

 

 

Toon en Marian zijn altijd zeer betrokken geweest bij de Gennepse vastelaovend. Carnavalsvereniging ’t Bombakkes was 35 jaar kind aan huis in Hotel De Kroon. Toon en Marian waren gastheer en gastvrouw bij de maandelijkse vergaderingen en bij activiteiten als haring happen op Aswoensdag en de koffietafel bij het aftreden van de prins. In 1994 was het stel prins en prinses van ’t Bombakkes. Ook daarna bleven ze actief bij de ex-prinsen en -prinsessen. Nog altijd staan ze het huidige bestuur bij met raad en daad.

 

 

Toon von der Haar Officier van ’t Bombakkes

 

 

Muziek

 

 

Het paar draagt het Gennepse verenigingsleven een warm hart toe met sponsoring, vriendendiensten en het bezoek aan concerten. Toon is zelf ook een veelzijdig muzikaal talent. Hij speelt diverse instrumenten, waaronder de schuiftrombone, doedelzak en accordeon. Al vele decennia zet hij zich in voor de muziek met carnaval, bij evenementen en herdenkingen. Daarnaast is hij al twintig jaar lid van Harmonie Unitas et Fidelitas.

 

 

Toon von der Haar van Hotel De Kroon

 

 

Horeca

 

 

Gastvrij, gul en vriendelijk zijn woorden die het paar Von der Haar kenmerken.

 

 

 

 

Marian kreeg het gastvrouwschap met de paplepel ingegoten; haar ouders waren in het verleden eigenaar van Hotel De Kroon. Toon is nog betrokken geweest bij de oprichting van de afdeling Kop van Noord-Limburg van de Koninklijke Horeca Nederland. Hij was daar enige tijd bestuurslid. Daarna werd hij actief bij Horeca Ondernemers Gennep, ook als bestuurslid. Toon en Marian toonden zich altijd zeer betrokken bij de vele activiteiten in het centrum van Gennep. Met hun inbreng hebben ze ook nog bijgedragen aan de renovatie van de Markt.

 

 

De Ganapja

 

 

Ganapja

 

De gemeentelijke onderscheiding De Ganapja kan zowel worden toegekend voor langdurige inzet als voor een eenmalige intensieve inspanning. Iedereen kan een persoon of organisatie voordragen bij de gemeente. Bij de onderscheiding hoort een beeldje gemaakt door keramist Ger Franssen uit Heijen, waarin twee mensen te zien zijn die elkaar ondersteunen.

 

 

Toon en Marian bevinden zich in goed gezelschap. De hoogste gemeentelijke onderscheiding werd eerder toegekend aan onder anderen Molenstichting Gennep, Martien Janssen van Stichting Vluchtelingenzorg Gennep e.o., De Regiegroep 400 jaar stadhuis Gennep, Deken Huisman, Harm Teunissen, Revue Gennep, Mariet Hoesen van het Rode Kruis en voormalig stadsgids Piet Poelen uit Milsbeek.

 

 

Verwant

Carnaval

Jacob Jan van Westervoort, een trouwe carnavalsvierder uit Krommenie, is op 6 januari overleden. Zijn aanwezigheid, praatjes vol complimenten en actieve deelname zullen gemist...

Ganapja

Op 30 december ontving het bestuur van Genneps Gewiekste de Ganapja, een gemeentelijke onderscheiding, voor hun vierjarige toewijding aan het bloeiende evenement. Het beeldje,...

Gennep

Hoge waterstanden bedreigen de jaarlijkse Nieuwjaarsduik in Gennep, waar het platform deels onder water staat. Organisatie beslist eind deze week definitief over doorgang, in...

Carnaval

Zaal Pica Mare in Gennep transformeerde zaterdagavond tot een filmtheater voor de langverwachte première van de carnavalsdocumentaire 't Zal d'r altied blie.ve krölle van...