Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Ganapja voor Wim van Riet

Op zondag 19 januari kreeg Wim van Riet uit Gennep van wethouder Rob Peperzak de gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja. Hij werd verrast tijdens de verjaardagslunch van zijn moeder, die 91 jaar was geworden, in Eethuis De Diepen.

 

 

 

 

Wim van Riet

 

 

Wim staat altijd voor iedereen klaar. Voor zijn moeder, voor wie hij al meer dan twintig jaar intensief zorgt, maar ook voor diverse verenigingen in de gemeente Gennep. Hij was voorzitter van Stichting Revue Gennep, en regelde bijvoorbeeld dat de derde editie van de revue plaats kon vinden in de steenfabriek, richtte een sponsorteam op en zorgde er mede voor dat de voorstelling een succes werd.

 

 

Sport

 

 

Van Riet is een van de oprichters van basketbalvereniging Gennep Cougars. Daar is hij secretaris geweest en was hij als bestuurslid verantwoordelijk voor Jeugdzaken. Daarnaast is hij jarenlang actief geweest als trainer en coach. Ook binnen volleybalvereniging Flamingo’s was hij lange tijd actief betrokken bij diverse jeugdteams. Van Riet was lid van de brommercrossclub AMC, totdat het brommercrossterrein werd opgeheven. Daarna werd hij samen met andere leden lid van Motorclub MC Limburgia 65 en organiseerde hij naast het crossen de tweejaarlijkse motorcross.

 

 

Zorg

 

 

Naast mantelzorger voor zijn moeder, is Van Riet van 2013 tot 2018 bestuurslid geweest van Stichting Bejaardenzorg ‘Congregatie van de Heilige Geest’ (verzorgingshuis Libermannhof). Daar deed hij ook uitvoerende werkzaamheden. Daarnaast heeft hij jarenlang gecollecteerd voor het Rode Kruis.

 

 

De Ganapja

 

 

Ganapja

 

 

De gemeentelijke onderscheiding De Ganapja kan zowel worden toegekend voor langdurige inzet als voor een eenmalige intensieve inspanning. Iedereen kan een persoon of organisatie voordragen bij de gemeente. Bij de onderscheiding hoort een beeldje gemaakt door keramist Ger Franssen uit Heijen, waarin twee mensen te zien zijn die elkaar ondersteunen.

 

 

De hoogste gemeentelijke onderscheiding werd eerder toegekend aan onder anderen Toon en Marian van De Kroon, Molenstichting Gennep, Martien Janssen van Stichting Vluchtelingenzorg Gennep, De Regiegroep 400 jaar stadhuis Gennep, Deken Huisman, Harm Teunissen, Revue Gennep, Mariet Hoesen van het Rode Kruis, stadsdichter Piet Tunnesen en voormalig stadsgids Piet Poelen uit Milsbeek.

 

 

Reacties