Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Piet Poelen ontvangt Ganapja

Vrijdag 2 september 2016 ontving voormalig stadsgids Piet Poelen uit Milsbeek een gemeentelijke onderscheiding. Reden daarvoor is zijn grote inzet voor het (wandel)toerisme in de gemeente Gennep, onder andere als stadsgids. Burgemeester Peter de Koning reikte De Ganapja uit tijdens een Pieterpad-bijeenkomst.

 

 

Van 2003 tot 2014 onderhield Piet Poelen de markering van het Pieterpad tussen Groesbeek en Gennep – Het Pietpad – met veel zorg. Hij regelde ook dat de karakteristieke kei met zitbank werd geplaatst bij de Henakker. De route van het Pieterpad wordt nu gewijzigd; door de Maaskemp en langs het Genneperhuis. De kei wordt daarom op 2 september verplaatst naar de Niersweg. Tijdens een feestelijke bijeenkomst die dag ontvangt Piet Poelen de Ganapja.

 

 

Naast zijn inzet voor het Pieterpad, zette Piet Poelen zich vrijwillig in voor onderstaande zaken.

 

 

  • Van 1999 tot 2006 kon de Gennepse VVV een beroep doen op Piet Poelen voor ondersteuning van toeristen en klanten.
  • De heer Poelen was mede-initiatiefnemer van de Gennepse stadswandeling en verzorgde 12 jaar lang met groot enthousiasme wandelingen.
  • Hij zette zich in voor publicaties over wandelroutes en hielp mee bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld de Maaskantroute en het Niederrheinpad.
  • Ook verzorgde hij wandelingen voor tal van organisaties; zoals de KBO, het Gilde Nijmegen en Limburgs Landschap.
  • Tevens verleende hij een periode slachtofferhulp, verrichtte hij bestuurswerk voor KBO Ottersum.
  • Hij zette zich in voor de ontwikkeling van het Ellen Hoffmann mozaïekplein.

 

 

De Ganapja

 

 

De gemeentelijke onderscheiding ‘De Ganapja’ kan zowel worden toegekend voor langdurige inzet als voor een eenmalige intensieve inspanning. Iedereen kan een persoon of organisatie voordragen bij de gemeente. Bij de onderscheiding hoort een beeld, dat gemaakt is door keramist Ger Franssen uit Heijen, waarin twee mensen zien zijn die elkaar ondersteunen. Tevens hoort er een oorkonde bij.

 

 

Ganapja

 

Reacties

Deel Bericht