Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Een aantrekkelijk nieuw plekje in Gennep

Op 12 december 2016 stemde de gemeenteraad in met diverse ontwikkelingen bij de Gennepermolen, waaronder een vlonder aan de Niers. Deze vormt een wandelpromenade onder de brug door. Dit wordt een aantrekkelijk nieuw plekje in Gennep dat het centrum met de natuur verbindt.

Ontspannen met de blik op oneindig

De aanleg van de wandelpromenade langs de Niers geeft het gebied een impuls. Het is straks heerlijk ontspannen als je de trappen afdaalt naar de vlonder. Een fijne plek voor inwoners en bezoekers om tot rust te komen. Om te genieten van de meanderende Niers en uitgestrekte weilanden die zo graag bezocht worden door ons ooievaarspaar. Ook kano’s kunnen er even aanleggen, zodat men er een boterham kan eten. Bij de Gennepermolen komt een visualisatie die herinnert aan het vroegere waterrad.

Subsidie van de provincie

De gemeente wil het gebied rondom de Gennepermolen verder tot ontwikkeling brengen. De provincie Limburg verleende subsidie voor dit project. Daarmee werd eerder al het terrein geschikt gemaakt voor een nieuw bouwplan. En nu wordt met behulp van de subsidie de vlonder aangelegd en de Genneperhuisweg en de Haspel worden heringericht. De planning is dat de werkzaamheden in september 2017 klaar zijn.

De aanleg van de vlonder kan ook een  positieve uitstraling geven op de invulling van de bouwlocatie. De gemeente Gennep staat open voor nieuwe initiatieven en ideeën voor het gebied.

Bron: gemeenterubriek Gennep

Reacties