Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Foto: Marco Thijssen

Gennep

GennepNews + Maasland Radio = TVLtv

De lokale omroepen van Gennep en Bergen bundelen hun krachten en gaan vanaf 1 september samen een televisiekanaal verzorgen onder de naam TVLtv. De omroepen zullen om de dag een eigen lokaal televisieprogramma uitzenden. De besturen van de achterliggende omroepstichtingen SMOG en BAVLOS hebben hiervoor deze week een overeenkomst ondertekend.

 

 

Foto: Marco Thijssen

 

 

Stichting Multimediale Omroep Gennep (SMOG), bekend onder de naam GennepNews, is door het Commissariaat voor de Media (CvdM) aangewezen als de nieuwe zendgemachtigde voor de gemeente Gennep. De Bergense en Arcen en Veldense Lokale Omroepstichting (BAVLOS) zendt al bijna 25 jaar uit onder de naam Maasland Radio.

 

 

 

 

Televisiekanaal

 

 

De samenwerking tussen de buuromroepen sluit aan bij de doelstelling van de landelijke koepelorganisatie OLON om de lokale omroepsector te professionaliseren. Doordat de omroepen uit Gennep en Bergen een televisiekanaal delen wordt flink bespaard op de kosten voor doorgifte via het digitale televisiepakket. Voorzitter Joris van Agt van GennepNews:

 

 

Omdat het onmogelijk is 24 uur per dag (relevante) content te maken over kleine gemeenten als Bergen en Gennep, en wij de inwoners van beide gemeenten toch willen voorzien van een televisiekanaal hebben we de ideale oplossing gevonden.

 

 

Maasland-directeur Vince Beijersbergen vult aan:

 

 

Zo wordt het mogelijk om ook in kleinere gemeenten een volwaardige lokale omroep te verzorgen die dagelijks nieuws en informatie brengt.

 

 

Joris en Vince

Links Joris van GennepNews en Vince van Maasland rechts

 

 

Top van Limburg

 

 

Het kanaal krijgt de overkoepelende naam TVLtv: Top van Limburg Televisie. GennepNews en Maasland Radio blijven gewoon bestaan, en behouden hun eigen identiteit. Om de dag is één van de twee omroepen straks te zien op TVLtv.

 

 

TVLtv

 

 

TVLtv

 

 

TVLtv is in de gemeenten Bergen en Gennep te ontvangen via het digitale televisiepakket. Bij Ziggo op kanaal 44, en via KPN, XS4ALL en Telfort op kanaal 1374.

 

 

Nijmeegse Vierdaagse

 

Tijdens de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse doet het 50 km-legioen het centrum van Gennep aan. GennepNews zendt 19 juli een liveverslag van de doortocht uit op tv. Rond 09.00 uur begint de uitzending.

 

 

https://www.facebook.com/GennepNews/posts/2140492302860677

 

 

Verwant

Corona

De gemeente Gennep en Proteion Libermannhof werken samen aan een coronamonument in een park achter het zorgcentrum. Kunstenaars kunnen ontwerpen indienen tot 19 mei...

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Gennep

Na een pauze van drie jaar keert de braderie terug naar Gennep op 8 september, geleid door BIZ en EERI Markten. Lokale ondernemers kunnen...