Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Op pad met boswachter Ellen

VIDEO: Laatste rustplaats in de natuur

Begraven worden in de natuur, is voor steeds meer mensen een grote wens. In “Op pad met Boswachter Ellen” geeft Karin Verwielen alvast een rondleiding over de natuurbegraafplaats op Landgoed Mookerheide. Bekijk de video op Gennep.News of TVLtv.

Op zondag 6 oktober wordt natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide officieel geopend en is er een open dag waar iedereen welkom is. In Op pad met Boswachter Ellen geeft Karin Verwielen alvast een rondleiding over de laatste rustplaats in de natuur van het landgoed.

 

 

Het landgoed, met het in het oog springende witte jachtslot, grenzend aan de prachtige Mookerheide, kent een rijke geschiedenis. Veel mensen uit de streek voelen zich verbonden met het landgoed en de Mookerheide. Met de opening van de natuurbegraafplaats is er weer een stap gezet in het herstel en duurzaam behoud van het landgoed voor de toekomst.

 

 

Begraven worden in de natuur

 

 

De historische kassen en nutstuinen zijn al eerder opgeknapt en in gebruik genomen. Nu is ook de inrichting en toegankelijkheid van het landgoed verbeterd. De oprijlaan is hersteld en natuurwaarden van de bossen rondom het jachtslot worden beter doordat ze meer ruimte bieden voor een grotere verscheidenheid aan flora en fauna. Marc van den Tweel, directeur Natuurmonumenten:

 

 

Begraven worden in de natuur, is voor steeds meer mensen een grote wens. Op een plek waar ze zich mee verbonden voelen. We zijn er dan ook trots op dat we deze mogelijkheid vanaf oktober op Landgoed Mookerheide kunnen bieden.

 

 

Samen werken aan natuur

 

 

Een natuurbegraafplaats is een natuurgebied met een bijzondere mogelijkheid: mensen kunnen er een eeuwigdurende laatste rustplaats vastleggen. Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland werken samen aan het verbeteren van de natuurkwaliteit van het gebied. Het belang van de natuur staat voorop, ook op de natuurbegraafplaats. Met het kiezen van een plek dragen mensen bij aan duurzaam behoud en verbetering van de natuurkwaliteit van het gebied. Een boomschijf met persoonlijke inscriptie markeert de plek, die uiteindelijk opgaat in de natuur. Het landgoed blijft te allen tijde voor iedereen toegankelijk. Irene Dankelman, betrokkene:

 

 

Als ik langs het jachtslot rijd, komt de herinnering aan mijn familie naar boven. We vierden er vooral in de laatste fase van het leven van mijn ouders familiefeestjes, bijvoorbeeld hun vijftigjarige bruiloft. We waren er samen. Ik ben als klein meisje naar deze omgeving verhuisd en heb voor mijn werk de hele wereld over gezworven. Maar dit is mijn thuis, mijn grond.

 

 

Opening

 

 

Op zondag 6 oktober wordt natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide officieel geopend. Iedereen is tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Er is een wandeling uitgezet en er zijn rondleidingen. Kun je die dag niet? Je bent altijd welkom om te wandelen over het landgoed en een kijkje te nemen.

 

 

Verwant

Column

Koningsven - De Diepen, een plekje dat we zorgvuldig hebben uitgekozen om het niet te bestraten, kreeg een facelift. Klein probleempje: ze waren het...

Corona

In het Rijk van Nijmegen loopt al enkele jaren het project om de mountainbikers en de wandelaars van elkaar te scheiden. Dat is de...

Regio

De lente lonkt, het broedseizoen is in aantocht. Dit jaar is dat voor boswachters reden tot zorg. Want de grote drukte die we in...

GennepNews

De ambitie van Natuurmonumenten is om niet alleen het landgoed, maar ook het jachtslot voor een breed publiek toegankelijk te maken. Ellen Luijks van...