Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Genneps Gewiekste: de eerste Gennepse stadskwis

Het duurt nog effe maar dan weet je het vast: Zaterdag 9 december 2017 zal de eerste echte Gennepse Stadskwis plaatsvinden!

 

In Brabant is het al enkele jaren een fenomeen. Bijna elk dorp heeft wel zijn eigen Dorpskwis. Een evenement dat het hele dorp in beweging brengt van jong tot oud. Vriendenclubjes, families, kaartclubjes, buurtverenigingen of sportclubs, allemaal zijn ze een avond actief in de weer om een lijst van leuke, ingewikkelde en grappige vragen en opdrachten uit te voeren. Om een idee te krijgen wat dit voor een superleuk evenement is kun alvast het filmpje bekijken.

 

  1. Met een paar man hebben we de koppen bij elkaar gestoken met het idee om dit kwisvirus ook aan deze kant van de Maas te verspreiden. Al snel was Genneps Gewiekste geboren, de eerste Gennepse Stadskwis.

 

 

Aldus John, Yvonne, Ton, Lilian, Edward en Michiel van Het Gewiekste Team op de website van de Gennepse Stadskwis.

 

 

Genneps Gewiekste

 

Deze kwis is bedoeld voor alle inwoners van Gennep, van jong tot oud. Er wordt gespeeld in zelf samen te stellen teams. Op de kwisavond krijgt elk team op een vastgezette tijd in ons eigen stadhuis een kwisboek overhandigd met een groot aantal vragen en opdrachten over verschillende onderwerpen die al dan niet met Gennep te maken zullen hebben. Deze vragen en opdrachten worden vanuit een zelf te kiezen hoofdkwartier beantwoord, opgelost of uitgevoerd. Voor sommige opdrachten zullen ook teamleden op pad moeten in Gennep.

 

De vragen en opdrachten zullen gaan over Gennep van toen en nu, maar ook jullie algemene kennis zal op de proef gesteld worden. Ook puzzelaars, speurders en creatievelingen zullen aan hun trekken komen.

 

Op vrijdag 29 december worden alle deelnemers uitgenodigd voor de finale-avond in Pica Mare. Hier zal een presentatie plaatsvinden van de opdrachten die jullie hebben uitgevoerd. Uiteindelijk zal ook de rangschikking van alle teams bekend worden gemaakt en natuurlijk welk team de fel begeerde Genneps Gewiekste Bokaal heeft gewonnen. Deze slotavond wordt een spectaculaire maar vooral ook gezellige afsluiting van de eerste Genneps Stadskwis: Genneps Gewiekste!

 

Met al 5 inschrijvingen en vele volgers op Facebook is de allereerste Gennepse Stadskwis enthousiast ontvangen bij het publiek.

 

 

Zet 9 december en 29 december maar alvast in je agenda, formeer een team en schrijf je in op de website gennepsgewiekste.nl.

 

Bron en foto: gennepsgewiekste.nl

 

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES' A1 en B1 teams domineren de zaalcompetitie met minimale verliespunten, verzekeren zich vroegtijdig van play-off plekken voor het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal. Met sterke...

Gennep

Gemeente Gennep neemt leidende rol in Rookvrije Generatie-initiatief door rookvrije schoolpleinen en speeltuinen te realiseren. Wethouder Frank Pubben onthult Rookvrije Generatie-bord en -banner in...

Sport

VIOS/SPES domineert tegen Be Quick in een spannende wedstrijd, behoudt een comfortabele voorsprong en kijkt vooruit naar de Topklasse play-offs, met het oog op...

Culthis

Culthis' februari-programma belicht de Genneps Gewiekste stadsquiz, waarvan de organisatoren de Ganapja-onderscheiding ontvingen. Daarnaast blikt de recent geïnstalleerde wethouder Frank Pubben terug op het...