Agenda
Volg ons
Shared Space
 

100% Glasvezel voor gemeente Gennep

Gemeente Gennep is de eerste Limburgse gemeente waar komend jaar een 100% dekkend glasvezelnetwerk wordt aangelegd. Voldoende huishoudens en bedrijven in de kernen en buitengebieden stappen over naar glasvezel waardoor in elk geval één netwerkbedrijf glasvezel wil aanleggen in de kop van Noord-Limburg.

 

 

Glasvezel

 

 

In Ven-Zelderheide stapt 52% over naar glasvezel. In Gennep 21%, in Milsbeek 36%, in Heijen 42% en in Ottersum 45%. De dorpen scoorden beter dan de stad. Wethouder Janine van Hulsteijn:

 

 

Dat was ook de verwachting. In het buitengebied ervaren mensen meer problemen met hun internetverbinding dan in de kern Gennep.

 

 

 

 

Ambassadeurs

 

 

Van september tot eind december 2018 werd met inzet van een groot aantal ambassadeurs – inwoners van de gemeente – campagne gevoerd voor glasvezel met als doel minimaal 35 procent inschrijvingen. De informatiebijeenkomsten en inschrijfavonden werden druk bezocht. Maar toch leek er even ruis op de lijn te komen van het glasvezelinitiatief in Gennep dat vanuit de gemeente werd gelanceerd en gefinancierd. Minimaal 35 procent van alle huishoudens moest zich aanmelden voor het snelle internet. Die ondergrens is niet gehaald. Toch is er één bedrijf dat heeft gemeld het netwerk aan te willen leggen. Van Hulsteijn:

 

 

Vooral inwoners in het buitengebied zitten te wachten op supersnel internet via glasvezel. Het gaat er komen!

 

 

Glasvezel

 

Hoe nu verder?

 

 

Op dit moment worden nog andere netwerkbedrijven benaderd voor de aanleg. Met de beste aanbieder wordt een samenwerkingsovereenkomst opgesteld, waarna ontwerp van het netwerk start en vergunningen kunnen worden aangevraagd. Het streven is om nog voor de zomer met de aanleg te starten. Huishoudens en bedrijven die zich hebben aangemeld voor glasvezel kunnen naar verwachting vanaf eind 2019 gebruikmaken van het netwerk.

 

 

Reacties

Deel Bericht