Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

4 miljoen euro subsidie Haven Heijen

De gemeente Gennep is dolblij met de bijdrage die de Europese Unie (EU) heeft toegekend aan de haven in Heijen. Als onderdeel van een verduurzaming van de mobiliteit van binnenhavens gaat 10,4 miljoen euro naar de binnenhavens Heijen, Venlo en Lanaken (België). Daarvan is rond 4 miljoen euro bestemd voor de haven in Heijen.

 

 

De financiële impuls van de EU ziet de gemeente als belangrijke erkenning en steun in de rug voor de toekomst van de haven. Wethouder Janine van Hulsteijn:

 

 

We zijn hier als gemeente ontzettend trots op. Dit is de bevestiging van de belangrijke rol die onze lokale haven heeft als binnenhaven in het Europese transportnetwerk. Het is een kwaliteitspredicaat voor de haven.

 

 

Daarnaast past de toekenning volgens de wethouder ook perfect bij de uitbreidingsplannen met meer goederenvervoer over het water.

 

 

Het vergroot de economische waarde én de omgevingskwaliteit van onze haven Heijen.

 

 

Haven Heijen

 

 

Duurzaam en efficiënt

 

 

De subsidie wordt toegekend in het kader van de: Connecting Europe Facility (CEF). Via CEF stimuleert de EU gerichte investeringen voor de Europese transportnetwerken. Deze netwerken zijn onderling verbonden, duurzaam en efficiënt en worden zo verder geoptimaliseerd. De Provincie Limburg is trekker voor deze aanvraag voor de binnenhavens.

 

 

Er is 10,4 miljoen euro binnengehaald (20% op een totaal van totaal 52 miljoen euro investeringen). Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) coördineert de CEF aanvragen bij de EU.

 

 

Reacties