Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Haven Heijen op koers

Teunesen en AVG hebben het afgelopen jaar verder gewerkt aan de plannen voor de uitbreiding van de haven in Heijen. Via de website die vorig jaar speciaal voor de haven is gelanceerd worden alle geïnteresseerden zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

 

 

Op de site (klik!) staat naast een uitgebreide uitleg over de plannen onder andere een lijst met veel voorkomende vragen en antwoorden (FAQ).

 

 

Als initiatiefnemers voor de uitbreiding houden we ook intensief contact met de Werkgroep Hou Heijen Gezond waarin de Dorpsraad Hèjje Mojjer en de woonbootbewoners zijn vertegenwoordigd. De gesprekken die we regelmatig met hen voeren, zijn constructief.

 

 

Haven Heijen

 

 

Dit jaar werken Teunesen en AVG verder aan de procedure. We schrijven een aanvulling op de Milieu Effect Rapportage (MER) en passen het bestemmingsplan aan.

 

 

Dit ontwerpbestemmingsplan zullen we naar verwachting in februari dit jaar bij de gemeente Gennep indienen, samen met de aangepaste MER.

 

 

Essity

 

 

Daarnaast vragen de initiatiefnemers vergunningen aan bij Rijkswaterstaat, het Waterschap Limburg en de Provincie Limburg. Inmiddels heeft ook de firma Essity aan het Hoogveld in Heijen aangegeven voorstander te zijn van de uitbreiding van de haven, vanwege verbetering van de mogelijkheden op het bedrijventerrein.

 

 

Reacties