Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Haven Heijen

Gennep

Mogelijk uitkoop woningen voor Haven Heijen

Teunesen Zand en Grint en AVG Beheer willen bij de haven van Heijen een nieuwe watergeul aanleggen en het 27 hectare grote bedrijventerrein uitbreiden met 12 hectare. De gemeente Gennep heeft echter eisen gesteld aan de initiatiefnemers om te zorgen voor een goede ontsluiting van het industrieterrein waar ook de direct betrokkenen zich in kunnen vinden. Meer informatie op Gennep.News.

Teunesen Zand en Grint en AVG Beheer willen bij de haven van Heijen een nieuwe watergeul aanleggen en het 27 hectare grote bedrijventerrein uitbreiden met 12 hectare. De gemeente Gennep heeft echter eisen gesteld aan de initiatiefnemers om te zorgen voor een goede ontsluiting van het industrieterrein waar ook de direct betrokkenen zich in kunnen vinden. Na onderzoek blijkt dat deze eis niet haalbaar is, omdat de neuzen niet dezelfde kant op te krijgen zijn.

 

 

De gemeente Gennep stelt daarom voor om te bekijken of er mogelijkheden zijn tot uitkoop van bewoners van vier tot vijf woningen aan de westzijde van de Hoofdstraat. Wethouder Janine van Hulsteijn meldt aan De Gelderlander dat bewoners al gepolst zijn en dat zij eventueel bereid zijn te verkassen (klik!). Zowel bewoners als initiatiefnemers willen hierover verder praten.

 

 

Alternatief

 

 

Als de uitkoop van woningen niet volledig slaagt, dan ligt er nog een tweede optie klaar: een combinatie van uitkoop van een deel van de woningen met een alternatieve ontsluiting voor vrachtverkeer. Ook worden maatregelen onderzocht voor de mensen die niet vertrekken, zoals geluidwerende voorzieningen.

 

 

Laanachtige setting

 

 

Tegen het al door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan Haven Heijen is door een aantal bezorgde inwoners van het dorp protest aangetekend bij de Raad van State. Hierdoor zijn de uitbreidingsplannen nog niet definitief vastgesteld.

 

 

Burgemeester en wethouders denken dat beide opties mogelijkheden bieden, omdat bij uitkoop van woningen zich bedrijven langs de Hoofdstraat kunnen vestigen en hun kantoren in een laanachtige setting als entree van Heijen kunnen gaan dienen. Het is echter nog niet duidelijk of een van de opties haalbaar is. Eerst zullen er verdere gesprekken en onderhandelingen plaatsvinden.

 

 

Haven Heijen

 

 

Verwant

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...

Gennep

Toneelvereniging Matigheid en Genoegen uit Gennep brengt met Woef Side Story een nieuwe voorstelling vol emotie en sensatie, waarin een liefdesverhaal tussen twee viervoeters...

Gemeente Gennep

Een ambitieus project om de flessenhals in de Maas bij Gennep te verbreden, belooft de waterstand bij hoogwater aanzienlijk te verlagen. Met een investering...

Gennep

De Maas en Vilt Mars is een wandeltocht op 30 juni. Je kunt kiezen uit afstanden van 5 tot 50 km en starttijden variëren....