Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Haven Heijen

Nieuwe website Haven Heijen

Een grotere haven in Heijen biedt veel kansen. In de eerste plaats voor de gemeente Gennep, maar ook voor de hele regio Noord-Limburg. Dat zeggen de bedrijven AVG en Teunesen, die daarom plannen ingediend bij de gemeente. Om geïnteresseerden te informeren over deze plannen, hebben ze een website gelanceerd: havenheijen.nl.

Een grotere haven in Heijen biedt veel kansen. In de eerste plaats voor de gemeente Gennep, maar ook voor de hele regio Noord-Limburg. Dat zeggen de bedrijven AVG en Teunesen, die daarom plannen ingediend bij de gemeente. Om geïnteresseerden te informeren over deze plannen, hebben ze een website gelanceerd: havenheijen.nl (klik!).

 

 

Op de nieuwe website staat informatie over hoe het plan eruit ziet, welke procedures er worden gevolgd, welke nieuwe ontwikkelingen er plaatsvinden en welke vragen er bij omwonenden en andere belanghebbenden leven en hoe we daarmee omgaan. De initiatiefnemers proberen een zo duidelijk mogelijk beeld te geven.

 

 

Haven Heijen

 

 

Werkgelegenheid

 

 

De bedrijven willen in Heijen uit kunnen breiden en kunnen groeien. Dat is nu niet mogelijk. Een grotere haven biedt uitkomst. Andere bedrijven in Heijen en Gennep die nu ook al gebruik maken van de bestaande havenfaciliteiten profiteren eveneens van een grotere haven. Nieuwe impulsen zorgen voor meer werkgelegenheid. Niet alleen in de haven zelf, ook in de gemeente en de omgeving.

 

 

Vervoer over water

 

 

Een grotere haven is niet alleen in het bedrijfsbelang van de initiatiefnemers. Nationale en internationale overheden stimuleren vervoer over water. De haven in Heijen en de uitbreiding passen in het plaatje: de haven is gunstig gelegen op een kruispunt van vaar- en snelwegen en de uitbreiding sluit aan op de bestaande haven en het bedrijventerrein Hoogveld.

 

 

Hoogwaterbescherming en natuur

 

 

De nieuw te graven toegangsgeul zorgt voor een betere doorstroming van de Maas bij hoog water. Hierdoor zal de omgeving beter beschermd zijn bij hoge waterstanden van de Maas. Naast de hoogwaterbescherming biedt het nieuwe terrein ook recreatiemogelijkheden voor de omwonenden. Zo wordt er circa 11,9 hectare nieuwe watergebonden natuur aangelegd rondom de havenuitbreiding. Daarnaast zal er ten zuiden van de Boxmeerseweg een natuurlijk dassenleefgebied ontstaan.

 

 

Verwant

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Column

De magie van Sinterklaas in Gennep dreigt te vervagen door financiële obstakels. Lees de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News om te ontdekken hoe...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...