Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gesprekken over Mikado lopen vast

Leerlingen van de SO Mikado kunnen, zo lijkt het, nergens terecht. Vorig jaar bleek er geen plek binnen het Kind Expertise Centrum (KEC). Er is ook veel onduidelijkheid over de school aan de Stiemensweg, die voor hen verbouwd zou worden.

 

 

De wethouder en de gemeenteraad willen Mikado niet alsnog binnen het KEC onderbrengen.

 

 

Zegt Werner Willemsen van Onderwijsgroep Punt Speciaal. Toezeggingen van de vorige wethouder, over de verbouwing van het pand aan de Stiemensweg, worden volgens de schoolbestuurder ook niet nagekomen.

 

 

De gesprekken met de gemeente zijn volledig vastgelopen.

 

 

Het is triest voor de scholieren en het personeel van Mikado, die ook al buiten de boot vielen toen het KEC in Gennep in gebruik werd genomen. In het schoolgebouw aan de Martinushof is wel plek voor de scholen Stella Nova (voorheen Maria Goretti), Elckerlyc, SBO de Piramide en Spring Kinderopvang. De bedoeling was dat er binnen het KEC onderwijs en opvang voor alle kinderen van 0 tot en met 13 jaar onder één dak te vinden zou zijn, maar Ganapja bleek al tijdens de bouw te klein. Een teleurgestelde Mikado-moeder laat weten:

 

 

Ik hoop dat de gemeente heel snel met een goede, passende oplossing komt. Zodat alle prachtige kindjes van de Mikado een gezond leerklimaat en een veilige plek gaan krijgen.

 

 

Afbeelding: Het Mikado-gebouw aan de Stiemensweg in Gennep, voordat Elckerlyc er tijdelijk gebruik van maakte vanwege de bouw van het nieuwe KEC.

 

 

KEC / IKC

 

 

Reacties