Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Mikado verzamelt steun via ansichtkaarten

Gennep

Mikado verzamelt steun via ansichtkaarten

Het huisvestingsprobleem van SO Mikado is nog steeds aan de orde van dag in de gemeente Gennep. Er liggen twee opties op tafel, namelijk aansluiten bij KEC Ganapja of terugkeer naar de Stiemensweg. Team SO Mikado staat vierkant achter het voorstel om aan te sluiten bij Kind Expertise Centrum (KEC) Ganapja. Meer informatie op Gennep.News.

Het huisvestingsprobleem van SO Mikado is nog steeds aan de orde van dag in de gemeente Gennep. Er liggen twee opties op tafel, namelijk aansluiten bij KEC Ganapja of terugkeer naar de Stiemensweg.

 

 

Team SO Mikado staat vierkant achter het voorstel om aan te sluiten bij Kind Expertise Centrum (KEC) Ganapja, omdat dit volgens hen de enige oplossing is om hun samenwerking met verschillende partners voort te zetten en uit te bouwen.

 

 

Huisvestingsprobleem Mikado

 

 

Puzzelstukje

 

 

Om steun te verzamelen heeft Team SO Mikado, samen met de andere scholen uit het KEC, ansichtkaarten gemaakt met op de voorkant een puzzel waar het stukje van Mikado ontbreekt. Dit stukje staat op de achterkant waarop je kunt uitleggen waarom je vindt dat Mikado moet aansluiten bij KEC Ganapja. De kaarten zijn geadresseerd aan de gemeente, die nog steeds geen besluit genomen heeft.

 

 

De ansichtkaarten die zijn geadresseerd aan de gemeente Gennep

 

 

Maandagavond werden er tijdens de raadsvergadering ook een groot aantal kaarten overhandigd. Directeur Leontine Müskens-Schelfhout van Elckerlyc gaf een toelichting in de raadszaal.

 

 

Aansluiten bij het KEC is niet alleen een wens van Mikado, maar van ons allemaal. Kinderen van Mikado moeten naar school kunnen gaan in een inclusieve omgeving.

 

 

Het is uiteindelijk aan de raad om te beslissen welke optie zij als beste zullen beschouwen voor de huisvesting van de school voor passend onderwijs.

 

 

Bekijk de raadsvergadering en de overhandiging van de kaarten hier terug:

 

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep kondigt aan dat restafval slechts eens per vier weken wordt opgehaald vanaf 2025, als onderdeel van een nieuwe afvalinzameling. Deze maatregel volgt op...

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....