Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ganapja KEC Gennep

Gennep

Nieuwe naam KEC bekend

Het KEC gaat Ganapja heten. Deze naam werd ingezonden door Betruke Wein en door een jury, waaronder wethouder Rob Janssen, gekozen. De naam Gennep is afgeleid van het Keltische Ganapja. Dat verwijst naar een plaats waar twee wateren, de Maas en de Niers, samenkomen.

De bouw van het Kind Expertise Centrum (KEC) in Gennep verloopt voorspoedig. Met de plaatsing van de luifel werd op 28 januari het zogenaamde hoogste punt bereikt. Tijdens een digitale bijeenkomst op 4 februari werd hier met diverse betrokkenen bij stilgestaan.

 

 

Ganapja

 

 

Het KEC gaat Ganapja heten. Deze naam werd ingezonden door Bertruke Wein en door een jury, waaronder wethouder Rob Janssen, gekozen. De naam Gennep is afgeleid van het Keltische Ganapja. Dat verwijst naar een plaats waar twee wateren, de Maas en de Niers, samenkomen. Bertruke:

 

 

Ganapja vormde lang geleden een ontmoetingsoord voor mensen vanuit verschillende windstreken, waar volop bedrijvigheid heerste. Ook het KEC ligt aan de Niers, vlak voor deze in de Maas uitmondt en staat voor ontmoeting. Niet alleen binnen je eigen klaslokaal of school, maar ook tussen de verschillende scholen en een kinderopvang. Het is een plek die uitnodigt tot samen leren en spelen.

 

 

2021/2022

 

 

Volgens planning kan het KEC met ingang van schooljaar 2021/2022 in gebruik worden genomen door de basisscholen Maria Goretti, Elckerlyc, De Piramide, Mikado en Spring Kinderopvang. Daar wordt naar uitgekeken. Fransje van Veen, voorzitter van het college van bestuur:

 

 

Ik hoop dat we elkaar in de zomer kunnen treffen bij een feestelijke opening. Hopelijk vieren we dan het einde van de coronacrisis en het begin van een fantastisch samenwonen.

 

 

KEC / IKC

 

 

Verwant

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

In Gennep wordt inclusief onderwijs een realiteit met groen licht voor nieuwe lokalen bij het Kind Expertise Centrum Ganapja. Bezorgdheid over financiële haalbaarheid blijft,...

Column

Een kritische column op Gennep.News uit frustratie over het gemeentelijk bestuur en financieel beheer, waarin teleurstelling wordt geuit over verspilde middelen en gebrek aan...

Ganapja

Op 30 december ontving het bestuur van Genneps Gewiekste de Ganapja, een gemeentelijke onderscheiding, voor hun vierjarige toewijding aan het bloeiende evenement. Het beeldje,...