Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Jeugd4daagsejournaal Dag 1 is Gennep

Gennep

Jeugd4daagsejournaal: Dag 1 is Gennep

Met de zomervakantie in zicht is er als vanouds de jeugd4daagse van Kindervakantiewerk Ottersum. En het ís zomer. Ottersum meet tegen de 30 graden en de eerste dag van de 62e editie start met het hitteprotocol. Lees het verslag van Anieta Janssen op www.Gennep.News!

Met de zomervakantie in zicht is er als vanouds de jeugd4daagse van Kindervakantiewerk Ottersum. En het ís zomer. Ottersum meet tegen de 30 graden en de eerste dag van de 62e editie van de jeugd4daagse start met het hitteprotocol. Er zijn extra waterpunten, de rust wordt zo kort mogelijk gehouden en de 15 gaat ook 10 kilometer lopen.

 

 

Door: Anieta Janssen, foto’s: Thijs-Jan Guelen

 

 

De start op de Brink ligt er stralend bij, zowel door de feestelijke aankleding als door de zon. De muziek klinkt uit de luidsprekers. Het is nog niet druk. Maar zo gauw de start van de 10 kilometer en dus ook de 15 wordt omgeroepen, komen van alle kanten uit de schaduw de deelnemers naar de startfuik.

 

 

Een mix van groene en blauwe kaarten met bijbehorende kinderen. Na hun eerste knip vertrekken ze richting Gennep naar de Blokhut van Jong Nederland, de rustplaats. De eerste kinderen rennend, maar de rest doet het rustig aan.

 

 

https://www.facebook.com/GennepNews/photos/a.2383474585229113/2383475171895721/?type=3&theater

 

 

Dan is de 5 kilometer aan de beurt. Maar niet voordat Stapper, de enige echte 4daagse mascotte, aan de start verschijnt. Knappe prestatie van de organisatie om iemand in dat warme pak te praten met deze temperaturen. Maar de kinderen zijn enthousiast. Het regent high fives en hugs.

 

 

 

 

De allerjongsten van de snuffelroute reageren wat terughoudender en sommige ouders loodsen hun kroost lopend of in de buggy behendig om de levensgrote knuffel heen richting hun rustplaats. Ze blijven in Ottersum.

 

 

Gennep

 

 

Ondertussen aangekomen in Gennep kruipen de meesten met hun zakje chips in de schaduw. Behalve een groepje jongens dat probeert natgespoten te worden bij het waterpunt bij de toiletwagen.

 

 

https://www.facebook.com/GennepNews/photos/a.2383474585229113/2383476715228900/?type=3&theater

 

 

Dan is het tijd om weer te vertrekken, de vrijwilligers als eersten op hun fietsen naar hun post. Eén van hen heeft daar dit jaar iets op gevonden en stapt op zijn brommertje. Zijn vrienden fietsen vrolijk mee over.

 

 

 

 

Bij het verlaten van de rustplaats ontstaat er een lichte opstopping bij één van de kaartenknippers. Een klein meisje inspecteert minutenlang minutieus het geknipte gaatje in haar kaart, totdat haar moeder haar ervan weet te overtuigen dat het echt goed zit.

 

 

En dan is iedereen onderweg op de terugtocht. ‘Zeg, gaan jullie dat redden… Ottersum?’

 

 

Oh… eitje!

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2383474585229113

 

 

Benieuwd hoe het morgen gaat… naar Milsbeek!

 

 

Jeugd4daagse

 

 

Verwant

Gennep

Zondag verzamelde de gemeenschap van Gennep zich bij het Vrijheidsplein, gelegen aan de imposante Highlanderbrug, om een belangrijke mijlpaal te herdenken: de bevrijding van...

Sport

VIOS/SPES' A1 en B1 teams domineren de zaalcompetitie met minimale verliespunten, verzekeren zich vroegtijdig van play-off plekken voor het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal. Met sterke...

Sport

Niels Schallenberg en Man-Kit Chan vormen het nieuwe trainersduo bij VIOS/SPES, waar ze samen de eerste selectie zullen leiden. Isa Arts en Harald van...

Lob van Gennep

De Werkgroep Dorpsraden dringt aan op waterbewustzijn in de Lob van Gennep met hun nota, waarin preventieve maatregelen en het belang van een privaat-collectief...