Agenda
Volg ons
Shared Space
 

JEUGD4daagseJOURNAAL: Dag 2 is Milsbeek

Dag 2 is Milsbeek. Nou ja, voor ‘de 5’ zo goed als… Met hun afstand kunnen ze wel in de Milsbeek komen, maar dan zitten de meters erop en hoe dan terug?

 

 

Door: Anieta Janssen

 

 

Daarom lopen zij naar de Panoven, dat is ook bijna Milsbeek. En rusten op de oude vertrouwde stek, het land van de familie van Baal aan de oude Panovenseweg. ‘De 10 en 15’ gaan nog een stukje door. Tegenwoordig naar de Ringeloor in de nieuwste wijk, maar wel in de oude kern van Milsbeek, om rust te houden.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2132639176979323

 

 

De rust van de snuffelroute is drukbezocht, dat belooft wat voor de komende jaren.

 

 

Jeugd4daagse dag 2

 

 

Als ‘de 15’ al weg is, klinkt om 17.30uur het startsignaal voor ‘de 5’ met hun rode kaart. Er gaan verhalen dat die wandelkaarten, alle kleuren, bij Bakker Arts in de dagen voor de vierdaagse meer verkocht werden dan brood.

 

 

Zij hebben er één en staan te popelen in de fuik voor vertrek.

 

 

Wel nog even langs Stapper, een soort van levend geworden stappenteller in een lekker warm knuffelpak, in de vierdaagse kleuren; rood en geel. Ook daar is over nagedacht. Stapper heeft het druk deze vierdaagse. Enthousiast wordt er op haar afgerend voor een high five of een foto.

 

 

Jeugd4daagse dag 2

 

 

En dan maken dat je wegkomt, op weg naar de Milsbeek en natuurlijk ook weer terug.

 

 

Uren later zien we via de Potkuilen en Onderkant de eerste kinderen van ‘de 10 en 15’ aankomen.

 

 

Wij hebben gerend.

 

 

Dat zijn de kinderen die na de rust in een moordend tempo er vandoor gingen, hun ouders eerst nog hard hollend meetrekkend, maar even later aan de horizon verdwenen.

 

 

Jeugd4daagse dag 2

 

 

Tot ziens bij de finish op de Brink. Die is gehuld in een gele nevel, spelende kinderen in het zand. Groepjes mensen zitten in het gras, waarschijnlijk denkend;

 

 

https://gennep.news/Jeugd4daagse

 

Benieuwd wat vrijdag brengt… Ottersumdag.

 

 

Reacties