Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

JEUGD4daagseJOURNAAL: Dag 3 is Ottersum

Dit is eigenlijk een thuiswedstrijd. Misschien staat in de jeugd4daagse van kindervakantiewerk wel het halve dorp opgesteld: naast de Ottersumse deelnemers, een groot team van vrijwilligers onder leiding van de commissie jeugd4daagse.

 

 

Door: Anieta Janssen

 

 

Behoorlijk wat jeugd wil graag na hun wandelcarrière, zo na de de basisschool, komen helpen bij de vierdaagse. Om het goede gevoel erbij nog wat langer te bewaren. Ze worden ingezet als verkoper in de kraampjes, uitdeler van de traktatie onderweg en natuurlijk met een kniptang bij de controleposten.

 

 

 

 

Kinderen knippen… Nou, mag hopen… Kaarten knippen?

 

 

Vanuit de bebouwde kom trekken zowel de 5 als 10 en 15 kilometerlopers het buitengebied in.

 

 

Is dit ook nog Ottersum?

 

 

De weg kwijt raken gaat niet gebeuren, alle kilometerroutes zijn gemarkeerd met een kleur corresponderend met de kaart en ze zijn met heel veel. Met voldoende en gekwalificeerde verkeersregelaars.

 

 

Dat is die andere belangrijke groep vrijwilligers, zij garanderen de veiligheid van de wandelaars. Vanaf 18 jaar mag je verkeersregelaar worden. Ook hier weer veel ex-lopers, nu maken ze hun kilometers op de fiets. Van lastige oversteekpunten naar een volgende controlepost. En dan ligt er aan de Leembaan de boerderij van Pierre en Marianne ten Haaf. Een oase van rust, maar niet voor lang als de wei volstroomt. Al heel wat jaren geniet de jeugd4daagse hun gastvrijheid. Ze zijn de tel kwijt, er gaan gissingen van 25 jaren. Zij horen ook in het rijtje van vrijwilligers.

 

 

Er worden rakketten uitgedeeld, toevallig het favoriete ijsje van een van de verslaggevers van GennepNews. De meesten gaan er gauw mee in de schaduw, het is warm in de zon.

 

 

 

 

Als het startsein voor vertrek voor het tweede gedeelte klinkt, is het even opletten voor ‘de 5’. Zij gaan linksaf terug naar Ottersum, maar zien de 10 en 15’’ voor hen de boerderij rechtsaf verlaten. Op de Oude Panovenseweg staat de auto van het Rode Kruis met mevrouw Maria Peters Sengers uit Middelaar.

 

 

Zij zegt dat er gelukkig geen ernstige zaken te melden zijn, ‘alleen maar’ schaafwonden en vooral blaren. En brengt nog allerlei nuttige tips om dat laatste voorkomen.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2133776226865618

 

 

En… er lopen ook kinderen uit haar dorp mee. Wat een toeval, even eerder kwamen er drie enthousiaste jongens voorbij:

 

 

We komen uit Oeffelt.

 

 

De Jeugd4daagse is ook buiten de gemeentegrenzen wereldberoemd.

 

 

https://gennep.news/Jeugd4daagse

 

Benieuwd wat zaterdag brengt… Ven-Zelderheidedag én de intocht.

 

 

Reacties