Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Lintje voor Meester Jos

Tijdens het defilé van de Jeugd4daagse op het sportterrein van Achates in Ottersum reikte burgemeester Peter de Koning een lintje uit aan Jos Heijligers uit Ottersum. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Jos ontving de onderscheiding voor onder andere het vrijwilligerswerk dat hij al meer dan 25 jaar doet voor KVW Ottersum.

 

 

Fotoverslag door Jan Tomasila van GennepNews:

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2385568301686408

 

 

Jos Heijligers

 

 

Naast het vrijwilligerswerk dat Jos voor KinderVakantieWerk Ottersum doet, is hij tien jaar lang voorzitter geweest van buurtvereniging De Niersbuurt in Ottersum, waar hij tot op heden ook lid van is.

 

 

Maskotters

 

 

Jos is al meer dan 35 jaar actief als juryvoorzitter, jurylid, cameraman en dorpsomroeper binnen carnavalsvereniging De Maskotters. Ook voor de halfvastenoptocht in Afferden is Jos al ruim tien jaar jurylid.

 

 

Cultureel Erfgoed Ottersum

 

 

Sinds 2008 is Jos vrijwilliger voor de Stichting tot behoud Cultureel Erfgoed Ottersum en de DAG-werkgroep ‘Leuk’. Hij legt diverse verhalen van oude dorpsgenoten vast. Daarnaast verzorgt Jos o.a. de programmering voor de Open Monumentendagen en de jaarlijkse historische avond.

 

 

Reacties