Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Jurriën Dibbets

Gennep

Expositie van werk Jurriën Dibbets

Het werk van de unieke Nijmeegse kunstenaar Jurriën Dibbets (1945-2016) is tijdelijk te bewonderen in een kleine expositie in de Kenniskeuken van de bibliotheek in Gennep. Meer informatie op Gennep.News.

Het werk van de unieke Nijmeegse kunstenaar Jurriën Dibbets (1945-2016) is tijdelijk te bewonderen in een kleine expositie in de Kenniskeuken van de bibliotheek in Gennep.

 

 

De tentoonstelling, samengesteld door Jan Wessels, toont een selectie van zijn kunstwerken en is te bezoeken tot 28 februari 2023 tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

 

 

Jurriën Dibbets

 

 

Jurriën Dibbets woonde ruim 35 jaar in het centrum van Gennep, waar hij een imposante productie aan kunstwerken, gedichten, verhalen en muzikale improvisaties creëerde. Zijn leven stond in het teken van het vastleggen van zijn wereld en zijn veelzijdigheid maakte hem tot een kleurrijke en altijd openstaande kunstenaar.

 

 

Museum Het Petershuis

 

 

Dibbets had een warm hart voor Museum Het Petershuis, zo blijkt uit het feit dat het museum de gehele kunstcollectie uit zijn nalatenschap heeft mogen ontvangen (klik!). Een selectie van zijn kunst zal een plaats krijgen in de vaste collectie van het museum.

 

 

Jurriën Dibbets

 

 

Bezoekers van de expositie in de Kenniskeuken krijgen de kans om een unieke inkijk te krijgen in het werk van Jurriën Dibbets en zijn creatieve proces. Wees er snel bij, want de expositie is maar tot 28 februari 2023 te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Gennep.

 

 

 

 

Verwant

Regio

Bijna 150 Bridgers uit de regio kwamen bijeen bij MSD Boxmeer voor een Bridgedrive ten behoeve van Het Marikenhuis. De opbrengst van € 5000,-...

Gennep

Na een pauze van drie jaar keert de braderie terug naar Gennep op 8 september, geleid door BIZ en EERI Markten. Lokale ondernemers kunnen...

Gemeente Gennep

VVD-fracties verzetten zich tegen de komst van 11 windturbines in het Reichswald, met Mariëlla van den Bogaart als stem van bezorgdheid. Ze eisen actie...

Gennep

Op 4 mei verzamelen mensen zich op het Vrijheidsplein in Gennep voor de Nationale Dodenherdenking. De Barmhartige Samaritaan en recent toegevoegde gedenktekens herinneren aan...