Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Jurriën Dibbets

Gennep

Expositie van werk Jurriën Dibbets

Het werk van de unieke Nijmeegse kunstenaar Jurriën Dibbets (1945-2016) is tijdelijk te bewonderen in een kleine expositie in de Kenniskeuken van de bibliotheek in Gennep. Meer informatie op Gennep.News.

Het werk van de unieke Nijmeegse kunstenaar Jurriën Dibbets (1945-2016) is tijdelijk te bewonderen in een kleine expositie in de Kenniskeuken van de bibliotheek in Gennep.

 

 

De tentoonstelling, samengesteld door Jan Wessels, toont een selectie van zijn kunstwerken en is te bezoeken tot 28 februari 2023 tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

 

 

Jurriën Dibbets

 

 

Jurriën Dibbets woonde ruim 35 jaar in het centrum van Gennep, waar hij een imposante productie aan kunstwerken, gedichten, verhalen en muzikale improvisaties creëerde. Zijn leven stond in het teken van het vastleggen van zijn wereld en zijn veelzijdigheid maakte hem tot een kleurrijke en altijd openstaande kunstenaar.

 

 

Museum Het Petershuis

 

 

Dibbets had een warm hart voor Museum Het Petershuis, zo blijkt uit het feit dat het museum de gehele kunstcollectie uit zijn nalatenschap heeft mogen ontvangen (klik!). Een selectie van zijn kunst zal een plaats krijgen in de vaste collectie van het museum.

 

 

Jurriën Dibbets

 

 

Bezoekers van de expositie in de Kenniskeuken krijgen de kans om een unieke inkijk te krijgen in het werk van Jurriën Dibbets en zijn creatieve proces. Wees er snel bij, want de expositie is maar tot 28 februari 2023 te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Gennep.

 

 

 

 

Verwant

Gennep

Vroeg uit de veren, een stevig ontbijt, de laarzen aan en op naar de plek waar gestart wordt met de schoonmaak in de natuur....

Column

Dames en heren, zet uw feesthoedjes maar op en haal het barbecuevlees tevoorschijn. Kaarsen op tafel en vuurkorven in het weiland. De vlag mag...

Gennep

Op zaterdag 13 maart heeft de kringloop- en outletwinkel in Gennep haar deuren definitief gesloten. Het team heeft de afgelopen jaren met veel plezier...

Sport

Het is een verrassing van formaat: ARBO Rotterdam FAST, dat nagenoeg puntloos onderaan de ranglijst bungelt in de eredivisie, heeft zich geplaatst voor de...