Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Veerhuis

Gennep

Jurriën Dibbets ’terug’ in Het Veerhuis

Een schilderij van Het Veerhuis in Oeffelt gemaakt door de in 2016 overleden Gennepse kunstenaar Jurriën Dibbets krijgt een mooi plekje in dit aan de Maas gelegen restaurant/grand café. Jan Wessels, Albert van Megen en Kees Schafrat overhandigden namens Museum Het Petershuis dit schilderij als welkomstgeschenk.

Een schilderij van Het Veerhuis in Oeffelt gemaakt door de in 2016 overleden Gennepse kunstenaar Jurriën Dibbets krijgt een mooi plekje in dit aan de Maas gelegen restaurant/grand café.

 

 

Door Frans Thonen

 

 

Jan Wessels, Albert van Megen en Kees Schafrat overhandigden namens Museum Het Petershuis dit schilderij afgelopen zaterdag als welkomstgeschenk aan de nieuwe eigenaar Maarten Pillen. Dit Genneps museum heeft de complete kunstcollectie uit de nalatenschap van Jurriën Dibbets ontvangen.

 

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1830404600382036&id=885383441550828

 

 

Jurriën Dibbets

 

 

De kleurrijke kunstenaar Jurriën Dibbets (1944 – 2016) was een graag geziene gast in Het Veerhuis. Hij was niet alleen beeldend kunstenaar, maar ook schrijver, dichter en voordrachtskunstenaar. Enkele malen heeft hij in Het Veerhuis zijn schilderijen geëxposeerd en er menig poëzie-optreden gehouden. Ook in een legendarisch stukje bluesmuziek van zijn hand (The Ferryhouse blues) wordt over Het Veerhuis gerept. Maarten Pillen zegde toe voor dit schilderij een mooi plekje aan de wand op het oog te hebben.

 

 

Tot zondag 26 augustus is in Museum Het Petershuis nog een expositie over deze Gennepse levenskunstenaar te bezichtigen. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling is eveneens het boek ‘Zover het oog reikt’ onder redactie van Kees Schafrat verschenen. In dit door Museum Het Petershuis uitgegeven boek wordt in woord en beeld het leven van Jurriën Dibbets geschetst. Tevens neemt In dit boek dat verkrijgbaar is in Het Petershuis Het Veerhuis een bijzondere plek in.

 

 

Zie ook:
Expositie Jurriën Dibbets
Dibbets in het zonnetje tijdens Nationale Museumweek
Museum Het Petershuis ontvangt legaat van Dibbets

 

 

Foto: (vlnr) Kees Schafrat, Albert van Megen en Jan Wessels overhandigen namens Museum Het Petershuis een schilderij van Het Veerhuis van de overleden Gennepse kunstenaar Jurriën Dibbets aan eigenaar Maarten Pillen (2e van rechts).

 

 

Jurriën Dibbets

 

Verwant

Gennep

Op 4 november 2023 heropende Museum Het Petershuis in Gennep na een tijdelijke sluiting met een vernieuwde erfgoedcollectie en een boeiende wisselexpositie. Bezoekers kunnen...

Gennep

Museum Het Petershuis in Gennep heeft tijdelijk de deuren gesloten voor de herinrichting van de vaste erfgoedcollectie. Op 4 november 2023 heropent het museum...

Gennep

Museum Het Petershuis sluit tijdelijk voor herinrichting en heropent op 6 november met een vernieuwde presentatie van Gennep's erfgoed en een tijdelijke expositie van...

Gennep

De historische waterput op de Markt in Gennep onderging maandag een grondige reiniging. Varens die de put hadden overwoekerd, werden verwijderd, terwijl Heldens en...