Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Zover het oog reikt

Ter gelegenheid van de gelijknamige overzichts- en verkoopexpositie heeft Museum Het Petershuis het boek Zover Het Oog Reikt uitgegeven. Naast een korte biografie over de in 2016 plotseling overleden kunstenaar Jurriën Joseph Dibbets bevat deze fraai vormgegeven publicatie teksten en afbeeldingen van een woord- en beeldkunstenaar die als geen ander tekst, beeld en muziek met elkaar wist te verbinden.

 

 

 

 

Veel van zijn werk is geïnspireerd op Gennep en omgeving, waar hij tientallen jaren heeft gewoond. Na zijn overlijden bleek hij zijn woonhuis Maasstraat 9 en de daarin aanwezige kunst te hebben nagelaten aan Museum Het Petershuis. Het boek Zover Het Oog Reikt is samengesteld door Kees Schafrat, oud-Gennepenaar en vriend van de Jurriën Dibbets. Het is door het museum uitgegeven als hommage aan de kunstenaar.

 

 

Het boek is verkrijgbaar in Museum Het Petershuis, maar nu ook bij boekhandel Bruna, Zandstraat 56b te Gennep voor de speciale prijs van €12,50. De expositie met meer dan 400 werken van Jurriën Dibbets loopt nog tot en met 26 augustus. Veel van het tentoongestelde werk is beschikbaar voor de verkoop. Met de aanschaf van een print, schilderij of tekening van Dibbets wordt u niet alleen de nieuwe eigenaar van een uniek kunstwerk. U steunt er ook het werk van Museum Het Petershuis mee.

 

 

Zie ook:
Jurriën Dibbets ‘terug’ in Het Veerhuis
Expositie Jurriën Dibbets
Dibbets in het zonnetje tijdens Nationale Museumweek
Museum Het Petershuis ontvangt legaat van Dibbets

 

 

Jurriën Dibbets

 

Zover Het Oog Reikt, Jurriën Dibbets; redactie Kees Schafrat; Uitg. Museum Het Petershuis; ISBN 978-90-828850-0-2;

 

 

Reacties