Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De kerstboom is een jaarlijkse traditie in Gennep

Gennep

Kerstboom op de Markt: traditie of duurzaamheid?

Hoewel kerstboom op de Markt in Gennep elk jaar weer voor gezelligheid zorgt tijdens de feestdagen, stelt de gemeente zich de vraag of ze de komende jaren nog een grote kerstboom kunnen blijven plaatsen. Meer informatie op Gennep.News.

De kerstboom op de Markt in Gennep is een traditie die al jaren lang wordt voortgezet. Hoewel deze boom elk jaar weer voor gezelligheid zorgt tijdens de feestdagen, stelt de gemeente zich de vraag of ze de komende jaren nog een grote kerstboom kunnen blijven plaatsen.

 

 

Er zijn namelijk bezwaren op het gebied van duurzaamheid, transport, stroomverbruik en kosten.

 

 

Laten we samen kijken naar een oplossing die past bij de duurzaamheidsgedachte van onze gemeente en tegelijkertijd de gezelligheid behoudt van de kerstboom op de Markt.

 

 

Alternatief

 

 

Een alternatief voor een echte kerstboom is bijvoorbeeld een kunstboom die minimaal 10 jaar te gebruiken is en de uitstraling heeft van een echte boom. Ook een boomvorm met alleen led-lichtjes is een duurzame optie. Een andere mogelijkheid is een boom laten maken door een kunstenaar, bijvoorbeeld van hout of gerecyclede materialen.

 

 

Poll

 

 

Wat zijn jouw ideeën over de kerstboom op de Markt? Wil je graag een ‘echte’ kerstboom, ondanks de bezwaren op het gebied van duurzaamheid, of heb je liever een kunstboom, een boomvorm met alleen led-lichtjes of een boom gemaakt door een kunstenaar? Of heb je een ander idee?

 

 

 

 

Je mag deelnemen aan een poll (klik!) waarin je jouw voorkeur kunt aangeven. Door jouw mening te delen kan de gemeente een gefundeerde keuze maken voor de kerstboom op de Markt in de komende jaren.

 

 

Klaar met je kerstboom?

 

 

Verwant