Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Milsbeek War Cemetery

Kerstmis

Mooi: Kerstlicht op militair ereveld

Het aansteken van lichtjes op het militair ereveld aan de vooravond van Kerstmis wordt ook in Milsbeek een vaste traditie. Op die manier brengen we warmte en licht bij de mensen die voor onze vrijheid hebben gevochten en staan we erbij stil dat wij tot vandaag de dag in vrijheid mogen leven. Meer info op www.Gennep.News.

Het aansteken van lichtjes op het militair ereveld aan de vooravond van Kerstmis wordt ook in Milsbeek een vaste traditie.

 

 

Op die manier brengen we warmte en licht bij de mensen die voor onze vrijheid hebben gevochten en staan we erbij stil dat wij tot vandaag de dag in vrijheid mogen leven.

 

 

Vanaf 2019, bij de herdenking van 75 jaar bevrijding van deze regio, zouden álle kleine en grote erevelden in de regio ‘verlicht moeten worden’. Deze regio is overigens niet in 2019 75 jaar bevrijd maar in 2020. In 1944 lag de frontlinie ongeveer bij Mook/Plasmolen.

 

 

Vrijwilligers, Paul ten Broeke, het gilde en de werkgroep Jeugd4ingen komen om 18.45 uur bijeen op de Militaire begraafplaats in Milsbeek. Iedereen is welkom.

 

 

Gemeente Gennep

 

 

In de gemeente Gennep zijn in totaal 220 oorlogsgraven. Negen in Ottersum, een op het terrein van het voormalige sanatorium Zonlichtheide in Gennep en 210 op het Milsbeek War Cemetery waar militairen uit Engeland en Australië zijn begraven. Velen sneuvelden in de Tweede Wereldoorlog tijdens Operatie Veritable, de laatste grote slag aan het westelijk front bij het Reichswald.

 

 

Milsbeek ligt aan de voet van het Reichswald en is vijf maanden frontgebied geweest. Veel monumenten in en rond Milsbeek herinneren aan deze zware tijd.

 

 

Mook War Cemetery, Groesbeek Canadian War Cemetery, Jonkerbos War Cemetery (Nijmegen) en Reichswald Forest War Cemetery worden ook verlicht.

 

 

Verwant

Milsbeek

De verkoop van Vallei van Milsbèk, een nieuwbouwproject met 77 gevarieerde woningen in Milsbeek, is begonnen. Van sociale koop/huur tot vrije sector en levensloopbestendige...

Sport

VIOS/SPES leed voor het eerst in ruim 3 jaar puntverlies in de zaal tegen Be Quick 1, na een matige tweede helft en een...

Sport

VIOS/SPES 2 zette vandaag een sterke reeks voort met een nipte overwinning op Prinses Irene 2 (13-12), dankzij teamwork en cruciale invalbeurten. Coach Isa...

Milsbeek

Marion Verweij opent in Milsbeek de Vredestuin met de symbolische planting van een White Pine, geïnspireerd door het historische Verdrag van de Grote Vrede...