Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Traditioneel Kerstconcert op Roepaen

Harmonie St. Caecilia en projectkoor Con Colore verzorgen samen Kerstconcert in de kapel van Landgoed Roepaen. Het traditionele Kerstconcert van Harmonie St. Caecilia Ven-Zelderheide/Ottersum onder leiding van Gert Verrydt wordt dit jaar uitgevoerd op zondag 23 december met een hernieuwde samenwerking met projectkoor Con Colore onder leiding van Harm Vullings.

 

 

Het beloofd een sfeervolle en interessante uitvoering te worden waar de beide muziekverenigingen elk afzonderlijk maar ook gezamenlijk mooie muziek ten gehore zullen brengen.

 

 

Oorlog en Vrede

 

 

In 2019 en 2020 wordt op grootschalige wijze herdacht dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd en er een einde kwam aan de tweede wereldoorlog.

 

 

We willen met dit thema van ons kerstconcert hierop vooruit lopen. Dit jaar is het echter ook 100 jaar geleden dat de eerste wereldoorlog werd beëindigd, dat op bijzondere wijze herdacht wordt. De harmonie heeft daarom o.a. gekozen voor het muziekstuk ‘In Flanders Fields’ van Roger Derongé. Een zeer indrukwekkend muziekstuk waarin fragmenten muzikaal uitgebeeld worden over het strijdtoneel in Vlaanderen.

 

 

Ook het muziekstuk ‘Terra Pacem’ (vrede voor de wereld) wordt uitgevoerd, dat de wens beschrijft van de mensheid voor een gezamenlijke wereldvrede. Tijdens de uitvoering van deze nummers zullen stadsdichter Piet Tunnesen en zandkunstenaar Jack Knops het verhaal achter en de beelden bij de muziek verduidelijken.

 

 

Daarnaast spelen we natuurlijk ook kerstmuziek en voeren we een aantal prachtige muziekstukken samen met het projectkoor koor Con Colore uit om te zorgen voor genoeg contrast en afwisseling in het programma.

 

 

Con Colore brengt sfeervolle liederen passend in de advents- en kersttijd in meerdere talen en voornamelijk a capella.

 

 

Het kerstfeest is het feest van de vrede. Maar ieder jaar vragen we ons tijdens dit feest af wat wij mensen er in de praktijk mee doen, en of we wel iets leren van de geschiedenis. Ook al is er in west Europa al 75 jaar vrede, op zo vele plaatsen in de wereld is strijd en oorlog de keiharde realiteit. Reden genoeg om er tijdens dit Kerstconcert bij stil te staan.

 

 

Kerstconcert

 

 

Het concert begint zondagmiddag 23 december om 13.00 uur in de kapel van Landgoed Roepaen aan de kleefseweg in Ottersum. Zaal open vanaf 12.30 uur. Entree € 5,- incl. koffie of thee.

 

 

Reacties