Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Actiegroep tegen Lob van Gennep

De Gelderlander meldt dat in Plasmolen Nee tegen de vloedgolf is opgericht. Deze actiegroep verzet zich tegen het plan Lob van Gennep. De verschillende varianten van het plan hebben tot de nodige onrust onder de bevolking geleid.

 

 

Hoge dijken, natte voeten

 

 

Halina Hendrickx van de actiegroep zegt in de krant dat de zaak onder het mom van veiligheid mooier wordt voorgesteld dan hij is.

 

 

De mogelijke consequenties dringen nu pas door tot de bevolking. Mensen zijn boos. Dit kan voor de ruim 7000 inwoners van dit gebied een ramp worden.

 

 

Nee tegen de vloedgolf

 

 

Volgens Nee tegen de vloedgolf is de kans echt aanwezig dat alles verwoest wordt. “Ons veilige thuis. Ons straatje. Onze prachtige dorpen!” Daarnaast zijn er zorgen over de dieren in het gebied.

 

 

Ons vee mag niet mee! Paarden, koeien, varkens, schapen, noem maar op. Ze moeten hier blijven en verdrinken want bij een evacuatie mogen deze dieren niet mee.

 

 

 

 

We zijn bezorgde inwoners uit Plasmolen, Milsbeek, Middelaar, Ottersum, en Ven-Zelderheide.

 

 

Laat de actiegroep weten op Facebook.

 

 

Ons doel is zo goed mogelijk te informeren over de gevolgen van de plannen. Want dat is tot nu toe niet goed gebeurd. De overheden benadrukken alleen de positieve kanten om draagvlak te krijgen.

 

 

 

 

Lob van Gennep

 

 

Foto: Marielle Klabbers uit de rubriek GennepGezien

 

 

Reacties