Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Lob van Gennep

Gennep

Lob van Gennep: Gemeente trekt de kar niet

Er moet beter gecommuniceerd worden over de Lob van Gennep. Dat zegt de Gennepse oppositie, bestaande uit D66 en PvdA, tijdens de raadsvergadering maandagavond. Lees het verslag, of bekijk de video, op Gennep.News.

Er moet beter gecommuniceerd worden over de Lob van Gennep. Dat zegt de Gennepse oppositie, bestaande uit D66 en PvdA, tijdens de raadsvergadering maandagavond. “Blijkbaar is de informatie niet duidelijk genoeg. Inwoners hebben het gevoel niet serieus genomen te worden. Gemeente neem je verantwoordelijkheid!”

 

 

Aldus Anke Sonnemans namens D66. Volgens Luc Brouwers (PvdA) is het hele project vooral een financiële kwestie, een kostenbesparing voor het rijk.

 

 

Zolang je niet bereid bent dat te vertellen heeft communiceren weinig zijn.

 

 

 

 

CDA-fractievoorzitter Jacques van Bergen vindt dat de PvdA’er voor de muziek uit loopt: “Echt gevaarlijk dat een raadslid dit zomaar in de publiciteit gooit. Dit is not done, een vooroordeel! De stuurgroep doet het best goed.” Wethouder Rob Peperzak kan er nog weinig over zeggen. Hij geeft aan dat het gaat om een rijksproject.

 

 

De gemeente trekt de kar niet, daar moeten we helder in zijn.

 

 

Anke Sonnemans van D66 is geschokt:

 

 

Het kan toch niet zo zijn dat u zegt ‘ga maar naar het rijk’, ik ken mensen die er niet van kunnen slapen, dat kan gewoon niet!

 

 

Maar de gemeente is niet sturend, zo laat de wethouder nogmaals weten.

 

 

Natuurlijk gaan wij over ons gebied maar de Rijksoverheid kan ons altijd overrulen.

 

 

Volgens de CDA-wethouder is het juist een probleem dat er al voorgesorteerd wordt op één variant, ‘de schuif’.

 

 

We zitten nog in de verkenningsfase, daarna kunnen we pas communiceren en overzien wat de consequenties zijn.

 

 

Volgens Ronnie Rutten van het CDA moet de PvdA de hand in eigen boezem steken. “Toenmalig PvdA-wethouder André Vermeulen heeft er in 1996 voor gezorgd dat we een retentiegebied zijn.” Oudgediende Paul Wessels was destijds van de partij, toen ook als wethouder: “Vermeulen heeft zijn uiterste best gedaan om dat stukje gebied, dat groter is gemaakt door het rijk, van alle kanten weer kleiner te maken.”

 

 

Als er iemand zich heeft ingespannen is het wethouder Vermeulen.

 

 

Lob van Gennep

 

 

Foto: Siebe Lamers van GennepNews

 

 

Verwant

Milsbeek

Op 22 mei 2024 begon het schoorsteenonderzoek bij de voormalige steenfabriek in Milsbeek, uitgevoerd door Lob van Gennep. Het onderzoek richt zich op trillingsgevoeligheid...

Gemeente Gennep

Twaalf inwoners van de gemeente Gennep hebben op 26 april 2024 een koninklijke onderscheiding ontvangen tijdens de lintjesregen. Burgemeester Hans Teunissen heeft persoonlijk bij...

Column

Benieuwd naar de laatste inzichten van Dwarsliggert? In zijn meest recente column Sloopkogel werpt hij een kritische blik op de delicate balans tussen vooruitgang...

Gennep

Paul Wessels, D66-icoon uit Gennep, overleed op 78-jarige leeftijd. Zijn toewijding aan politiek en gemeenschap was ongeëvenaard, met een blijvende erfenis in de harten...