Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Hulpdiensten: “Ernstige zorgen over N271”

Volgens de hulpdiensten is het van levensbelang dat de N271 in de gemeente Gennep een dubbele tweebaansweg blijft. De hulpverlening komt anders in gevaar. Dat schrijven politie, ambulance en brandweer volgens De Gelderlander in een brief aan de provincie Limburg.

 

 

Er wordt al jaren gesproken over hoofdpijndossier N271. Er ligt een plan om van het deel tussen Heijen en Milsbeek een 2×1-baans weg te maken met parallel daaraan een ventweg voor het tragere landbouwverkeer. Een ‘oplossing’ die volgens de hulpdiensten voor flinke vertraging gaat zorgen bij mogelijk levensbedreigende noodgevallen.

 

 

Levensader

 

 

Volgens de hulpdiensten is de N271 een bijna letterlijke ‘levensader, recht door de gemeenten die wij bedienen’. Zeker nu Gennep het moet doen zonder ambulancepost en ook het politiebureau binnenkort de deuren sluit.

 

 

Dubbel tweebaans

 

De hulpdiensten roepen gedeputeerde Eric Geurts (verkeer) van de Provincie Limburg op om het plan aan te passen. De meeste Gennepse politieke partijen hebben eerder hun wens uitgesproken de hele route dubbel tweebaans te maken.

 

 

n271

 

Reacties