Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Aanvraag regeling Huishoudelijke hulptientje

De regeling Huishoudelijke hulptientje is bedoeld om banen in de thuiszorg te behouden. De rijksoverheid heeft hier middelen voor beschikbaar gesteld. De gemeenten in Noord-Limburg bieden de mogelijkheid om huishoudelijke hulp in te kopen voor een “tientje” (€ 10,- ) per uur.
De regeling is er voor mensen die gebruik (willen) maken van hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en hun mantelzorgers.

Voor wie is de regeling interessant?

Als je voor de hulp bij het huishouden nu een eigen bijdrage betaalt (of gaat betalen) van meer dan € 10 per uur. De hoogte van uw eigen bijdrage zie je op de factuur van het Centraal Administratie Kantoor (CAK), of kun je berekenen op de website van het CAK. Houdt daarbij rekening met andere ondersteuning en zorg die je krijgt en waarvoor je ook een eigen bijdrage betaalt.

Wat als je al hulp krijgt vanuit de WMO en meer uren inkopen?

Met deze regeling betaal je voor de extra uren € 10,- per uur. De uren ondersteuning die je al krijgt en de eigen bijdrage die je hiervoor betaalt, veranderen hierdoor niet.

Mantelzorg

Mantelzorgers leveren een belangrijke bijdrage aan de zorg. Daarom is er voor hen ook de mogelijkheid hulp bij het huishouden in te kopen voor € 10,- per uur.

Hoe kun je aanmelden voor deze regeling en waar kun je terecht met vragen?

 

Je kunt hiervoor contact opnemen met Team Toegang van de gemeente Gennep tel: 0485-494141 of per mail: gemeente@gennep.nl. Zij sturen je een aanvraagformulier.

Verwant

Gennep

Het Interreg-project Niers-fietspad is goedgekeurd door de Interregcommissie van euregio Rijn-Maas-Noord. Het vernieuwde fietspad beoogt een betere fietservaring en toegankelijkheid voor zowel lokale fietsers...

Gemeente Gennep

Autodelen is dé oplossing voor gedeeld autogebruik, kostenbesparing en milieuvoordeel. Ontvang gratis advies en start jouw deelauto-initiatief vandaag nog! De gemeente Gennep en Trendsportal...

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....