Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Taxus Taxi

Gennep

Al 1.286 chemotherapieën ingezameld door de Taxus Taxi

Het gaat goed met de Taxus Taxi! Er is al veel snoeisel ingezameld dat wordt gebruikt voor de productie van kanker remmende medicijnen. Nog niet gesnoeid? Wacht niet te lang, want de inzamelingsperiode is beperkt.

 

 

https://www.facebook.com/gemeentegennep/posts/1620951264603178

 

 

Sinds de start van ons inzamelseizoen hebben wij in totaal 167.110 kilo taxussnoeisel ingezameld! Dat zijn 1.286 chemotherapieën!

 

 

Sinds 6 juni 2017 is Stichting Taxus Taxi weer worden ingeschakeld voor het kosteloos ophalen van taxussnoeisel, dat wordt gebruikt voor kanker remmende medicijnen. Vorig jaar is er 13.266 kilo snoeisel opgehaald bij 331 donateurs in gemeente Gennep.

 

 

Dit mooie resultaat is goed voor maar liefst 102 chemotherapieën, die kunnen worden ingezet in de strijd tegen borst-, maag-, slokdarm-, prostaat-, long-, eierstok- en huidkanker.

 

 

Via www.taxustaxi.nl/afspraak is het heel gemakkelijk om een afspraak te maken. Taxus Taxi haalt het snoeisel dan binnen 24 uur voor de deur op.

 

 

Onze inzameling kent een beperkte inzamelperiode. Alleen in de zomermaanden zijn er voldoende stoffen aanwezig in de naaldjes, om in te kunnen zamelen voor chemotherapieën. Met één volle kruiwagen zijn wij al enorm geholpen!

 

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep, 1Gennep 7 juni 2017

 

 

Verwant

Gennep

Op maandag 3 april 2023 wordt er een bewonersavond georganiseerd in Gennep Oost om het idee van een wijkplatform te bespreken. Het doel van...

Gennep

Op 18 april 2023 organiseert vakbond FNV een bijeenkomst in Gennep om mensen bij te praten over de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen. De bijeenkomst...

Gemeente Gennep

Van 4 tot en met 10 april vindt de Week van de Groene Tuin plaats. In het kader daarvan organiseert de gemeente Gennep de...

Gemeente Gennep

Op zaterdag 25 maart vindt de landelijke compostdag plaats. Inwoners van de gemeente Gennep kunnen vanaf deze dag gedurende ruim een week gratis compost...