Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Taxus Taxi

Gennep

Al 1.286 chemotherapieën ingezameld door de Taxus Taxi

Het gaat goed met de Taxus Taxi! Er is al veel snoeisel ingezameld dat wordt gebruikt voor de productie van kanker remmende medicijnen. Nog niet gesnoeid? Wacht niet te lang, want de inzamelingsperiode is beperkt.

 

 

https://www.facebook.com/gemeentegennep/posts/1620951264603178

 

 

Sinds de start van ons inzamelseizoen hebben wij in totaal 167.110 kilo taxussnoeisel ingezameld! Dat zijn 1.286 chemotherapieën!

 

 

Sinds 6 juni 2017 is Stichting Taxus Taxi weer worden ingeschakeld voor het kosteloos ophalen van taxussnoeisel, dat wordt gebruikt voor kanker remmende medicijnen. Vorig jaar is er 13.266 kilo snoeisel opgehaald bij 331 donateurs in gemeente Gennep.

 

 

Dit mooie resultaat is goed voor maar liefst 102 chemotherapieën, die kunnen worden ingezet in de strijd tegen borst-, maag-, slokdarm-, prostaat-, long-, eierstok- en huidkanker.

 

 

Via www.taxustaxi.nl/afspraak is het heel gemakkelijk om een afspraak te maken. Taxus Taxi haalt het snoeisel dan binnen 24 uur voor de deur op.

 

 

Onze inzameling kent een beperkte inzamelperiode. Alleen in de zomermaanden zijn er voldoende stoffen aanwezig in de naaldjes, om in te kunnen zamelen voor chemotherapieën. Met één volle kruiwagen zijn wij al enorm geholpen!

 

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep, 1Gennep 7 juni 2017

 

 

Verwant

Gennep

Pieter Arts exposeert van 26 mei tot 30 juni schaalmodellen van regionale kerken in Museum Het Petershuis in Gennep. Op 4 juni houdt Antoine...

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep overweegt Europapa op stadhuisklok te laten klinken, na initiatief van 3FM-dj Wijnand Speelman om Nederlandse deelnemer Joost Klein te steunen na diskwalificatie...

Gennep

Het Veteranen Anjerperk opent op het Vrijheidsplein in Gennep, als eerbetoon aan veteranen. Burgemeester Hans Teunissen leidt de ceremonie, waarbij de laatste anjers worden...