Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

De allerleukste Paastips op een rij!

Het paasweekend staat weer voor de deur en dat betekent dat het weer gezellig druk is Gennep. De allerleukste Paastips voor Pasen in gemeente Gennep 2017 hebben we voor je op een rij gezet! De viering van Pasen vindt altijd plaats op de zondag na de eerste volle maan in de lente. De datum verschilt dus per jaar, maar in 2017 zijn 16 en 17 april aan de beurt. Goede vrijdag is op 14 april.

 

Easter Open

14, 15 en 16 april

Geheel volgens traditie zal het Easter Open toernooi worden gespeeld in het Paasweekend. De officiele opening zal plaatsvinden op vrijdag avond 14 april, gevolgd door de groepswedstrijden op zaterdag 15 april, en op zondag 16 april de plaatsings- en finalewedstrijden.

Klik hier voor meer informatie

 

Undercoversessie: Dire Straits

Goede vrijdag, inloop vanaf 21.00 uur

Artiesten uit veelal bekende Nederlandse bands, brengen in een speciaal samengestelde muziekformatie een spectaculaire ode aan ‘de muzikale groten der aarde’. Deze avond staan de Dire Straits, de band van Mark Knopfler, centraal op het Podium van Roepaen. Grote hits als Money for Nothing, Sultans of Swing, Walk of Life, Brothers in Arms en Private Investigations zullen niet ontbreken.

www.roepaen.com

 

Ottersummum

Zaterdag 15 april

Na de successen van de afgelopen jaren gaat het Ottersumse event voor het goede doel weer groter worden. Op zaterdag 15 april gaat het vijfde event van start en krijgen ruim 360 mensen in een “walk of fame” langs 9 filmsets een natje en een droogje.

www.ottersummum.nl

 

Norbertus Wandeltocht 2017

Zaterdag 15 april

Doe ook mee aan de wandeltocht van Vrienden van Norbertus. De opbrengst komt ten goede aan de rolstoelbus van zorgcentrum Norbertushof in Gennep. De tocht start in zorgcentrum Norbertushof, Kleermakersgroes 20 in Gennep en leidt door de mooie omgeving van Gennep en de Maasheggen. Er zijn tochten van 5, 10, 15, 20, 25 en 40 kilometer.

www.thuiszorgpantein.nl

 

O’Town Soul

Zaterdag 15 april

Op zaterdag 15 april vindt de eerste editie van O’Town Soul plaats in Roepaen. Dé ultieme party voor liefhebbers van funk, groove en soul classics met hier en daar een vleugje latin! De eerste editie hebben we optredens van Bersama, Familiar en DJ Joris én er is lekker eten wat verzorgd wordt door de Bersama Mama’s.

www.roepaen.com

 

Kinderboerderij Gennep

1e paasdag geopend, 14.00 – 17.00 uur

De paashaas heeft weer eieren verstopt op de kinderboerderij! Kom je eitjes zoeken? Er worden ook regelmatig jonge dieren geboren op de kinderboerderij. Als je geluk hebt, kun je getuige zijn van een geboorte. Kom je een kijkje nemen? (2e paasdag gesloten)

www.kinderboerderijgennep.nl

 

Rommelmarkt Sint Dionysiusgilde

2e paasdag, 11.00 uur Manege De Kleine Hoef, Hoofdstraat 44, Heijen

www.dionysiusheijen.nl

 

“Blaasmuziek is cool”

2e paasdag, 11.00 uur in De Pub in Ottersum

Basisschoolleerlingen van De Brink uit Ottersum en De Vonder uit Ven-Zelderheide geven samen met harmonie St. Caecilia een uniek concert.

Klik hier voor meer informatie

 

‘Now and Never!’ in Museum Het Petershuis

2e paasdag, 13.30 – 17.00 uur

Iedereen mag ’Now and Never!’ interpreteren zoals hij of zij dat wil, maar de titel lijkt te verwijzen naar een gesloten cirkel, zoals de reis van leven en dood. De een bestaat dankzij de gratie van de ander. Uiteraard is de permanente expositie ook te bezoeken tijdens deze dagen!

Klik hier voor meer informatie

 

Bezoekerscentrum Martinustoren

Dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur 

De gratis toegankelijke Martinustoren stipt met zijn tentoonstelling de cultuurhistorie en de landschappen aan van het land van Maas en Niers. De toren nodigt als het ware de bezoeker uit om deze landschappen, waarop hij vanuit de toren neerkijkt, al fietsend of wandelend te ontdekken.

www.martinustoren.nl

 

Vesting ’t Genneperhuis

Dagelijks

Vanuit het centrum van Gennep naar de ruïne Vesting ’t Genneperhuis, gelegen aan de monding van de Niers in de Maas. Om de historie zichtbaar te maken en levend te houden zijn delen van de voormalige kroonwerken en grachten in het gebied rondom ‘t Genneperhuis hersteld en zijn diverse bruggetjes aangelegd. Desgewenst kan een deel van de route worden gevolgd via een laarzenpad langs de Niers.

www.liefdevoorlimburg.nl

 

Mis je nog een evenement of activiteit in ons overzicht? Laat het ons weten via redactie@Gennep.News!

 

 

Verwant

Gennep

Een kleurrijke verrassing voor de inwoners van Gennep! In de nacht van Eerste op Tweede Paasdag is het nest van de ooievaars op sensationele...

Gennep

In museum Het Petershuis tonen architect Wim Kol en kunstenaar Gonda van der Zwaag een boeiende expositie tot 20 mei. Kol pleit voor een...

Gennep

De Kinderboerderij Gennep verwelkomt de lente met de komst van schattige lammetjes, die bezoekers betoveren. Vanaf zondag 31 maart zijn gezinnen en vrienden uitgenodigd...

Gennep

De kinderboerderij bruiste op zaterdag 16 maart van energie dankzij alle lieve vrijwilligers en buurtbewoners die samenkwamen voor NLdoet. Van 's ochtends 10 tot...