Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Basisonderwijs gaat staken

Leerlingen op sommige scholen krijgen dinsdag 27 juni een uur minder les. Leraren leggen die dag een uur het werk neer, om de hoge werkdruk aan te kaarten. De actie is een initiatief van PO in Actie.

 

Het onderwijs is het fundament van onze samenleving, maar de kwaliteit staat onder druk. Er dreigt een ernstig lerarentekort in het primair onderwijs. De huidige basisscholen hebben te maken met een hoge werkdruk een salaris dat veel lager is dan in andere sectoren, waaronder het voortgezet onderwijs. Het aantal burnouts is hoger dan in welke andere sector ook. Dat maakt het werk niet aantrekkelijk voor mensen die een baan in het onderwijs overwegen. Dat zie je ook terug in het dalende aantal studenten op de PABO opleidingen.

 

Lijn83

 

Schoolbestuurder Toon van den Hanenberg van Lijn83 (waar o.a. De Drie Vijvers in Milsbeek, De Piramide, De Ratel en Maria Goretti in Gennep, De Heggerank in Heijen en De Vonder in Ven-Zelderheide onder vallen) heeft aangegeven persoonlijk niet voor staken te zijn. Net als veel van zijn werknemers ondersteunt hij de actie wel.

 

 

Elckerlyc

 

Elckerlyc geeft wel gehoor aan de oproep van PO in Actie, de school gaat een uur later open.

 

Wij realiseren ons dat het ongemakkelijk is voor ouders maar wij hopen dat ze onze actie ondersteunen en, in geval van nood, elkaars kinderen kunnen opvangen. Tevens vragen we iedereen de petitie te ondertekenen. Het is belangrijk dat we een signaal afgeven aan de politiek voor het te laat is.

 

De petitie is te vinden op www.pofront.nl. Op 27 juni wordt de petitie aangeboden aan premier Rutte. Niet aan staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, omdat de actiegroep in hem geen vertrouwen meer heeft.

 

De Ratel

 

Ook De Ratel heeft ouders en verzorgers laten weten deel te nemen aan het initiatief.

 

 

 

 

Reacties