Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Burgemeesters willen meer politie

Het kabinet doet Limburg sterk te kort bij de verdeling van extra politiemensen over het land. Dat vinden burgemeesters, waaronder Peter de Koning van gemeente Gennep, in de provincie.

 

 

Van de 1.111 agenten die er de komende jaren in Nederland bij komen, zijn er maar 32 aan Limburg toegewezen. Burgemeester Peter de Koning van Gennep noemt dat aantal in De Gelderlander ‘schokkend laag’.

 

 

Dit is voor een burgemeester niet aan burgers uit te leggen.

 

 

De burgemeesters pleitten onlangs nog voor veel meer politie om, met name, grensoverschrijdende criminaliteit te bestrijden. Toch werd onlangs bekend gemaakt dat het politiebureau aan het Europaplein in Gennep gaat sluiten. Tijdens een informatiebijeenkomst komt de politiechef op maandag 25 juni vertellen waarom.

 

 

 

 

Vorig jaar stuurden de burgemeesters van Gennep, Mook en Middelaar, Venray en Bergen de politieleiding al een brandbrief over de te geringe capaciteit van de politie. De hoofden van de grensgemeenten krijgen bijval van gouverneur Theo Bovens.

 

 

 

 

Vanzelfsprekend blijven Provinciale en Gedeputeerde Staten van Limburg de lobby van de burgemeesters en de politiechef ondersteunen! Argumenten als grensligging en feitelijke inzetbaarheid horen in het verdeelmodel beter gewaardeerd te worden!

 

 

De Limburgse politiechef Ingrid Schäfer gaat zich samen met Annemarie Penn-te Strake, de burgemeester van Maastricht, sterk maken voor meer agenten in de provincie.

 

 

 

 

Reacties