Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

De Ganapja voor deken Huisman

De heer E.J.H. (Everardus) Huisman uit Gennep heeft ‘De Ganapja’ ontvangen. De gemeentelijke onderscheiding komt hem toe vanwege zijn enorme inzet voor de Gennepse gemeenschap, de Rooms-Katholieke Kerkgemeenschap, Religieus Museum de Crypte en tal van verenigingen en organisaties.

 

 

Ganapja

 

 

Burgemeester Peter de Koning reikte de gemeentelijke onderscheiding uit na de avondmis in de Sint-Martinuskerk en de uitreiking van het door mevrouw Truus Hopman geschreven boek ‘Mijn Ja-woord’ over de deken.

 

 

 

 

Deken Huisman

 

Deken Huisman

 

 

De heer Huisman (geboren op 10 mei 1924 in Gendt) ontvangt de gemeentelijke onderscheiding als blijk van waardering voor zijn inspanningen voor de Gennepse samenleving.

 

 

 

 

Parochies Heilige Norbertus en Sint Martinus

 

 

  • Sinds 1982, bij zijn aantreden als deken, is de heer Huisman van grote betekenis voor de Rooms-Katholieke Kerkgemeenschap in Gennep. Hij is 25 jaar deken geweest (1982-2007: zilveren jubileum).
  • Ondanks zijn hoge leeftijd van 93 jaar is hij nog steeds bereid om pastoor Kessels te ondersteunen en te vervangen in beide parochiekerken.
  • Hij ondersteunt, indien gewenst, families van overledenen bij het verlies van hun dierbaren.
  • Dankzij allerlei acties zorgde hij er voor dat de Sint-Martinuskerk werd opgeknapt en een mooiere uitstraling kreeg, onder andere door alle glas-in-loodramen en alle muren (aan de binnen- en buitenzijde van het hele gebouw) te laten reinigen.

 

 

Religieus Museum de Crypte

 

 

  • Met het oprichten van het Religieus Museum de Crypte in 1983 heeft de heer Huisman een bijzondere bijdrage geleverd aan het Gennepse cultuurgoed.
  • Oude voorwerpen uit de voormalige, verwoeste Sint Martinuskerk zijn bewaard gebleven voor en/of teruggehaald naar Gennep.
  • Er is een bijzondere collectie die nu al bijna 35 jaar onderhouden wordt door een enthousiaste groep vrijwilligers onder leiding van deken Huisman.

 

 

Zie ook:
– TENOR MARCEL REIJANS DOET GENNEP AAN
– TIEN JAAR TERUG: 25 JAAR DEKEN HUISMAN (2/2)
– TIEN JAAR TERUG: 25 JAAR DEKEN HUISMAN (1/2)

 

 

 

 

Reacties