Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Destion

Gennep

Destion steunt voedselbank

Op 7 maart overhandigde Destion een cheque van € 1.290 aan de voedselbank. Met de officiële opening van het kantoor in januari vroeg Destion de genodigden om géén attentie voor Destion mee te brengen. Maar als men toch iets wilde doen dit te doen in de vorm van een donatie voor de lokale voedselbanken. Destion wilde niet dat het om de organisatie gaat, maar om de huurders van Destion. Als corporatie ontlenen ze namelijk het bestaansrecht aan de huurders. 

 

Waarom steunt Destion de voedselbank?

 

Als woningcorporatie is Destion er voor mensen die geen woning kunnen kopen of niet particulier kunnen huren. Een deel van deze doelgroep behoort tot de gezinnen die op of onder de armoedegrens leven. Maar hoe de hoogte van de huurprijs bepaald wordt, dat ligt vast. En bij betalingsproblemen kunnen ze niet meer doen dan in gesprek blijven met de huurder en eventueel een betalingsregeling treffen. Door de voedselbank te steunen, kan Destion toch een ‘steentje bijdragen’ aan deze kwetsbare doelgroep.

 

Het bedrag verdubbeld

 

Destion ontving een bedrag van € 645,- van de gasten. Een heel mooi bedrag wat ontzettend gewaardeerd wordt. Destion heeft dit bedrag verdubbeld en schonk zo een totaalbedrag van € 1.290,- aan de voedselbanken in haar gemeenten. Ze verdeelde dit bedrag onder haar 3 gemeenten. Voedselbank Limburg-Noord zorgt voor gemeente Bergen en gemeente Gennep. Voedselbank Groesbeek zorgt voor gemeente Mook en Middelaar.

 

 

Voorzitters ontvangen cheques

 

Dinsdag 7 maart overhandigde Ilse de Bokx, manager Wonen, op het kantoor van Destion, de cheques aan de voorzitters van de voedselbanken. Zo ontving mevrouw van Stelten, voorzitter van Voedselbank Limburg-Noord, een cheque ter waarde van € 860. De heer Verhagen, voorzitter van Voedselbank Groesbeek ontving een cheque ter waarde van € 430.

Onder het genot van een kopje koffie met vlaai legden de voorzitters nog het een en ander uit over de werking van de voedselbanken. Hoe ze zijn ontstaan en hoe ze aan hun producten komen. Maar ook wat vrijwilligers stimuleert om hier een steentje aan bij te dragen. Het zijn namelijk niet alleen mensen die deze groep mensen een warm hart toedragen. Met name ook mensen die het zonde vinden dat er in Nederland nog zoveel voedsel weggegooid wordt.

 

Voor wie zijn voedselbanken?

 

Ongeveer 600.000 gezinnen leven in Nederland met een inkomen op of onder de armoedegrens. Deze mensen zijn, om wat voor reden dan ook in financiële problemen gekomen en kunnen daardoor niet meer in hun eerste levensbehoeften voorzien.

 

 

Het gaat om mensen die door omstandigheden niet genoeg geld meer hebben om van te leven. Langdurige ziekte, geen/minder werk meer, echtscheiding en dergelijke zijn vaak oorzaken dat mensen fors in inkomen achteruit gaan. Vaak blijven de vaste lasten zoals huur, energiekosten en verzekeringen hoog. Wie dan te weinig geld heeft om van te leven, kan elke week een voedselpakket krijgen. Zo’n voedselpakket krijgen ze voor de periode die ze nodig hebben om hun financiële problemen op te lossen.

 

Het voedsel dat de voedselbanken uitdelen krijgen zij vaak van ondernemers die bepaalde goede, producten niet meer kunnen verkopen. Bijvoorbeeld omdat een verpakking niet meer actueel is, een partij haar uiterste verkoopdatum nadert of omdat er simpelweg teveel van geproduceerd is. In plaats van deze levensmiddelen weg te gooien, stelt de producent, de groothandel of de winkelier ze beschikbaar aan de voedselbank. Zo snijdt het mes aan twee kanten: verspilling tegengaan en armoede bestrijden.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op zaterdag 16 maart 2024 organiseert Vocalgroup Goldies uit Gennep samen met Gospelchor Voices uit Uedem, Duitsland, haar eerste grote concert. Dit jubileumconcert, enkele...

Ven-Zelderheide

Op 8 februari 2024 vond in Ven-Zelderheide de officiële aftrap plaats voor de verbouwing van de lokale kerk tot een multifunctionele accommodatie (mfa).