Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Een prikje voor Mees

Nieuws

‘Een prikje voor Mees’

Kinderen beter voorbereid op bloedafname met de website ‘Een prikje voor Mees’

Bloedafname is voor veel kinderen een spannende gebeurtenis. Informatie vooraf over wat er gaat gebeuren kan een deel van de spanning wegnemen. Daarom heeft Maasziekenhuis Pantein de website www.prikjevoormees.nl gelanceerd. Deze website laat met plaatjes en een filmpje stap voor stap zien hoe bij kinderen bloed wordt afgenomen. De website is tot stand gekomen dankzij de Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis.

 

Het verhaal van Mees

Op de website wordt het verhaal verteld van Mees die samen met zijn moeder naar het ziekenhuis gaat om daar bloed te laten prikken. Eerst is Mees thuis nog fijn aan het spelen; daarna mag hij bij de balie van het ziekenhuis zelf zijn formulier afgeven. Nadat hij even heeft gespeeld in de wachtkamer krijgt hij het prikje. Aan het eind komt Mees, trots op zijn pleister, weer vrolijk thuis. Het filmpje op de website gaat over het bezoek aan de poli bloedafname in Maasziekenhuis Pantein. Het verhaal van Mees sluit aan op de belevingswereld van kinderen van 2 tot 8 jaar.

 

Mees

 

Minder angst door informatie vooraf

De website www.prikjevoormees.nl is gebaseerd op het prentenboek ‘Een prikje voor Mees’.

Dat is enkele jaren geleden ontworpen door analisten van het laboratorium van Maasziekenhuis Pantein. Medewerkers van het laboratorium hebben dagelijks te maken met kinderen die bang zijn voor een bloedafname. Het boek is ontworpen om kinderen vooraf beter te informeren zodat ze minder angstig zijn. De website is vormgegeven in dezelfde stijl als het boek en is ook goed te bekijken op telefoons en tablets.

 

Over Mees

In de afgelopen jaren is Mees uitgegroeid tot ‘mascotte’ van het ziekenhuis. Zijn afbeeldingen komen overal terug op de muren van de kinderafdeling en de Spoedeisende Hulp. Ook staan er enkele grote Meespoppen in het ziekenhuis.

 

Verwant

Gennep

Makelaar en VVD-bestuurder Johan Smedema is overleden. Dat heeft zijn partij VVD laten weten. Voor zijn jarenlange inzet binnen de VVD en zijn betrokkenheid...

Regio

Tijdens de nieuwjaarsnacht hebben ziekenhuizen in de regio mensen geholpen met letsel veroorzaakt door vuurwerk en alcoholvergiftiging. Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Vrijdag 6 januari van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Maasziekenhuis Pantein samen met de ProstaatKankerStichting een inloopbijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun naasten....

Gennep

In de nieuwjaarsnacht zijn Hanneke Wijnakker en Martin Rongen de trotse ouders geworden van baby Floor Ida Rongen. Floor is de eerste baby die...