Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Expositie Jurriën Dibbets

De Gennepse kunstenaar Jurriën Dibbets was van vele markten thuis: hij was beeldend kunstenaar, muzikant en dichter. Tot zijn nalatenschap behoren ruim 400 tekeningen en schilderijen die hij bij legaat heeft geschonken aan Museum Het Petershuis. Het volledige oeuvre wordt van 1 juli t/m 26 augustus geëxposeerd in een overzichtstentoonstelling die wordt gehouden als eerbetoon aan deze veelzijdige kunstenaar. Een groot deel van de collectie is beschikbaar voor de verkoop.

 

 

Door Frans Thonen

 

 

Ter gelegenheid van de expositie ZOVER HET OOG REIKT verschijnt het gelijknamige boek over het leven en werken van deze kunstenaar. Deze prachtig uitgevoerde en rijk geïllustreerde uitgave met meer dan 100 pagina’s is samengesteld door de oud-Gennepenaar Kees Schafrat. Hij zal op 30 juni de tentoonstelling ook namens de vriendengroep van Jurriën Dibbets openen.

 

 

 

 

Jurriën Dibbets

 

 

Ruim 35 jaar woonde en werkte deze in Nijmegen geboren kunstenaar in de Maasstraat te Gennep. Daar, achter zijn zachtgele gevel met groen geverfde kozijnen, werkte hij als beeldend kunstenaar, schreef er zijn verhalen en maakte er muziek. Als geen ander verstond Dibbets de kunst om woorden, beelden en klanken met elkaar te verbinden. Als schilder en tekenaar ontwikkelde hij een geheel eigen stijl. Hij omschreef zijn verhalen als verhalend expressionisme. In de muziek had hij een passie voor de Jazz.

 

 

Zie ook:
Dibbets in het zonnetje tijdens Nationale Museumweek
Museum Het Petershuis ontvangt legaat van Dibbets

 

 

Jurriën Dibbets overleed op 30 november 2016. Zijn nalatenschap schonk hij aan Museum Het Petershuis, onder de voorwaarde dat de opbrengst zou worden aangewend voor de culturele doelstelling van het museum.

 

 

De expositie Zover het oog reikt is van zaterdag 1 juli tot en met zondag 26 augustus te zien in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep.

 

 

Jurriën Dibbets

 

Reacties