Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Fietsers ‘Laat je zien!’

Nu de donkere dagen voor de deur staan, is het van belang dat fietsers zich op de weg duidelijk laten zien, Lichte kleding en goede verlichting zorgen er voor dat je s avonds met de fiets goed opvalt tussen de andere verkeersdeelnemers.

 

 

Door Frans Thonen

 

 

Maandag 30 oktober, start onder de slogan ‘Laat je zien’ een campagne die jongeren bewust moet maken van het belang van goede verlichting op de fiets. Deze campagne is bedacht door Limburgse scholieren in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL).

 

 

Het aantal verkeersslachtoffers daalt echter maar langzaam. Gebrekkige fietsverlichting in de donkere wintermaanden verdient daarom extra aandacht,

 

 

zegt gedeputeerde Geurts en tevens voorzitter van ROVL.

 

 

Het ROVL is een onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. Tijdens deze campagne bedenken tweedeklassers in het voortgezet onderwijs een nieuwe poster ter promoting van fietsverlichting. De winnende inzending wordt gebruikt voor de fietsverlichtingscampagne in de hele provincie Limburg.

 

 

 

 

Ook de politie helpt mee en controleert de komende tijd extra op adequate fietsverlichting. Wie zonder licht fietst riskeert een bekeuring van 55 euro.

 

 

Reacties