Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gennep weet duurzaamheidscore het meest te verbeteren

Duurzaamheid zit in de lift, bijna alle Nederlandse gemeenten laten vooruitgang zien. De gemeenten Gennep heeft de totale duurzaamheidscore zelfs het meest weten te verbeteren ten opzicht van vorig jaar, samen met Tubbergen. Dat blijkt uit de Nationale Monitor Duurzame Gemeenten 2018 van Telos.

 

 

 

 

De duurzaamheidscore, die met behulp van 126 indicatoren wordt berekend, geeft aan in hoeverre gemeente er in slagen een reeks van duurzaamheidsdoelstellingen op ieder van de 3 P’s te realiseren (People, Planet en Profit).

 

 

 

 

Op het gebied van Gemeentelijke Duurzaamheid heeft Telos verscheidene projecten. Een daarvan is het jaarlijks terugkomende Nationale Monitor Duurzame Gemeenten. Het doel hiervan is om jaarlijks de balans op te maken hoe het staat met de (ontwikkeling van de) gemeentelijke duurzaamheid.

 

 

Rozendaal is de meest duurzame gemeente van Nederland. De top drie wordt aangevuld met de gemeenten Haren en Bunnik. De hekkensluiters zijn Pekela, Rotterdam, Emmen en Delfzijl. Gemeente Mook en Middelaar is de meest duurzame gemeente van provincie Limburg.

 

 

Reacties