Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gemeente maakt kennis met nieuwe inwoners

Een goed begin is het halve werk: gemeenten hebben zo hun eigen aanpak als het gaat om het welkom heten van nieuwe bewoners. In de gemeente Gennep werden dit jaar zo’n vijftig nieuwe inwoners welkom geheten tijdens een ontvangst in de raadzaal van het oude stadhuis.

 

 

Boeiende gesprekken en cultuur, waaronder mooi lunchoptreden van het Genneps Vocaal. En natuurlijk de opening van de Gennepse Kermis!

 

 

 

 

De nieuwelingen spraken met burgemeester Peter de Koning en de wethouders over wat zij verwachten van de gemeente, waarvoor ze bij de gemeente terecht kunnen, het verenigingsleven en nog veel meer onderwerpen.

 

 

Op de vraag waarom de nieuwe inwoners voor Gennep hebben gekozen, was een rustige en veilige omgeving het meest genoemde antwoord.

 

 

Na de kennismaking werd er gezamenlijk geluncht en aansluitend maakte de groep een stadswandeling onder leiding van een stadsgids. Deze wandeling eindigde op de Gennepse kermis, waar de nieuwe inwoners een oliebol kregen aangeboden.

 

 

Alle nieuwe inwoners van het afgelopen jaar in onze gemeente ontvangen een uitnodiging voor deze introductiedag, die jaarlijks plaatsvindt op de eerste dag van de Gennepse kermis. Van de ongeveer vierhonderd inwoners hebben zich er dit jaar vijftig aangemeld.

 

 

Bron en foto: twitter.com/BgmGennep

 

 

Reacties